zondag 30 maart 2014

Dagje woonwinkelen

Gisteren ben ik met mijn buurvrouw weer eens gezellig een dagje wezen woonwinkelen.
We reden 's morgens vroeg aan richting Gelderland.
Als eerste stond De Potstal op ons lijstje. Nadat ik er al heel veel over had gelezen en gezien in Blogland, wilde ik deze winkel ook zelf wel eens zien.
Ik vond het een leuke winkel maar helaas hebben we er niks gekocht.
Toen naar Nouveau Vivre. Wat een gave winkel zeg. En we hadden geluk. Er was sale!
Daar heb ik een houten plankje gekocht, een stenen ornament, slakkenhuis van PTMD en een klein schaaltje van PTMD.

schaaltje van PTMD met wat eitjes en veertjes gevuld


deze 2 kippetjes had ik nog
Ik hoorde van de mevrouw (eigenaresse?) in de winkel dat ze gaan verhuizen en tegenover de Potstal komen te zitten. Hier gaan we zeker nog eens terug; een superleuke en betaalbare winkel.
Toen ik haar vertelde dat ik haar via Blogger had gevonden (iemand heeft daar eens hele mooie spullen gekocht en op haar blog getoond) vertelde ze mij dat zij ook begonnen was met bloggen.
Vanaf nu kun je daar ook de verbouwing van hun toekomstige pand meeleven:
KLIK
Toen ging de reis naar Seizoen en Stijl. Blijft een mooie winkel hoor. Een hele hoop mooie dingen gezien, vooral Hoffz, maar helaas erg duur. Dus ook daar zonder aankopen vertrokken. Maar wel heerlijk om even rond te hebben gelopen.
Op de terugweg nog even bij een tuincentrum vlakbij binnen geweest waar we in de kersttijd ook leuke dingen hebben gezien en gekocht. Nu viel het helaas tegen.
Daarop hebben we onze tocht voortgezet richting Lienden naar De Stamkamer. Ook hier had ik al veel over gezien en gelezen. Het was fijn om daar in hun toonkamers rond te kunnen lopen en de sfeer op te snuiven.
Mooie foto's gemaakt maar ook hier bleef de beurs dicht.
Hier wat sfeerfoto's:


De nieuwe buitenplaats bij Seizoen en StijlAls laatste zijn we op de terugweg in Veghel bij Intratuin langs gegaan.
Wat een geweldige grote winkel is dat. Hier hebben we buiten de mooie violen en lavendel ook nog mooie woonaccessoires gevonden. Ik kocht hier 2 turquoise vaasjes van PTMD omdat ik in de zomer toch een kleuraccent wil toevoegen. Ik heb al meer blauw/turquoise accessoires dus dit paste er mooi bij.


Vandeweek het kleed in de woonkamer vervangen.Ik heb namelijk ook een zomerexemplaar op zolder staan. Een met wat lichtblauwe vlakken erin. Dan nog wat zomerse kussentjes op de bank erbij en dan is mijn zomerinterieur klaar.
Ook kocht ik bij Intratuin nog een grote natuurstenen schaal (was in de reclame dus die kon ik niet weerstaan haha). Ik kocht 'm met de bedoeling om daar nu violen in te zetten met tilantia of vandezomer een minivijvertje met waterhyacint. Bleek mijn man bij thuiskomst de schaal als fruitschaal te willen gaan gebruiken. hahaha. Wie had dat gedacht.

Ik heb het maar even zo gelaten. We zien wel of er in de nabije toekomst nog violen inkomen.
Ook kocht ik in de uitverkoop 2 heerlijk ruikende blauwe kaarsen van Riverdale en heerlijke geurchips voor in de brander.
Ik was natuurlijk keikapot toen we om half 5 thuiskwamen. Maar zó heerlijk voldaan van een dagje inspiratie opdoen.....

Vandaag heb ik 's morgens een klein ritje op de motor gemaakt. Ik had al sinds oktober niet meer gereden.
Inmiddels zijn mijn handen behoorlijk slechter geworden door de artrose en de verschillende operaties. Neem daarbij dat ik in principe 's morgens al moe opsta dus....ik was behoorlijk huiverig om weer op dat ding te kruipen. Maar met mijn man erbij op zijn eigen motor zijn we op weg gegaan. En het ging wonderwel behoorlijk goed. Ik had meteen mijn draai weer gevonden en ook de pijn en kracht in mijn handen viel niet tegen. Na een uur hebben we een lunchstop gehouden op een terrasje in Hamond, in Belgie. Heerlijk gegeten en uitgerust natuurlijk. Ik had m'n batterij toen eigenlijk al helemaal leeg. Ik was doodmoe. Dus na de lunch in een half uurtje rechtstreeks naar huis gereden. Ik had toen wel veel pijn in mijn handen, heup en rug en was doodmoe. Maar: IK HEB GEREDEN. Dus de voldoening is groots. En mijn pijn nu, komende nacht en waarschijnlijk ook morgen neem ik voor lief. Op mijn manier, met mijn grenzen, rekening houdend met mijn lichamelijke beperkingen, kan ik nog steeds motorrijden. En daar ga ik de komende maanden lekker van genieten.

De komende tijd gaan we druk met de tuin bezig zijn. De overkapping achterin de tuin gaat gerealiseerd worden en ook de indeling en bestrating wordt drastisch veranderd. Daar kom ik in mijn volgende posts op terug.
Hele fijne zondag nog!

Lieve groetjes,  Sanny


7 opmerkingen:

 1. De winkels die je noemt zijn allemaal erg mooi. Leuk om een rondje Gelderland te doen! Gelukkig heb je toch genoten, ondanks dat je niet overal iets hebt gekocht. Maar met zoveel winkels is dat ook bijna niet te doen ;-).

  Goed dat je voorzichtig je grenzen probeert te zoeken, zodat genieten en balans beiden aanwezig blijven. Ik hoop dat de pijn de komende uren en dagen meevalt. Hoewel ik altijd een beetje huiverig ben met motoren (ik vind een motorrijder altijd zo kwetsbaar), heb ik er wel beelden bij hoe heerlijk het kan zijn om er mee door het land te rijden.

  Ik wens je een fijne week, succes met de tuin. Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie woonwinkels heb je bezocht Sanny.....
  De zwarte schaal uit de intratuin staat hier in de tuin op tafel als minivijvertje......de vogels badderen erin.....
  Fijn dat je met de motor op pad kon.......vrijheid.......echt zo anders dan met de auto.....
  Fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een leuk rondje woonwinkels hebben jullie gedaan...je hoeft niet overal wat te kopen toch...kijken en inspiratie opdoen is ook leuk.
  Goed van je dat je weer op de motor gekropen bent....
  Fijne Week.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt een druk weekend gehad, ik kan me voorstellen dat het ook vermoeiend voor je is geweest.
  Prachtige woonwinkels leuk om wat sfeerfoto's te zien!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk zo' n dagje woonwinkelen. Leuke winkels om eens lekker inspiratie op te doen. Fijn dat je weer op de motor weg bent geweest, wat zal dat een voldoening geven.

  Lieve groet Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat gezellig om zo een rondje woonwinkels te doen. Deze adresjes staan ook nog hier op het verlanglijstje. Geniet lekker van deze mooie dagen! Groetjes Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk rondje heb jij gedaan zeg!!
  Heerlijk, daar kan je vast lang op nagenieten!

  Liefs Dineke

  BeantwoordenVerwijderen