woensdag 9 april 2014

De tuin op de schop

Vorige week is er een begin gemaakt met het uitvoeren van onze tuinplannen.
Achterin de tuin komt een overkapping en ook de bestrating en borders worden veranderd.
Ik had op dinsdag het beukenboogje al uitgegraven samen met een buurvrouw. Zij wilde deze wel voor in haar voortuin. Ondanks dat het me aan m'n hart ging (ik had dit boogje zo lievevol opgekweekt) was ik ook wel blij dat het goed terecht kwam. Het was nog een heel karwei omdat aan allebei de kanten flinke kluiten zaten. Natuurlijk was dat veel te zwaar voor mij, maar ja, ik doe het zo graag he. En natuurlijk ook 's nachts weer veel pijn ervan gehad. Maar ja, eigen schuld he.
De dagen erna werden er nog plantjes verzet die ik zeker wilde houden en waarvan ik het risico niet wilde lopen dat deze door de werklui vertrapt zouden worden. Tja, mijn tuintje (hoe klein ook) is mij lief he.

Dus zaterdag met veel hulp werden de paden uitgegraven en geel zand gestort.
Daarvoor moest nog wel even de wortelkluit van de boom eruit gehaald worden en 1 paal waaraan de hangmat vastgemaakt werd. Die paal was destijds in beton gestort.Dus nu met de boorhamer aan de slag om die paal eruit te halen. Na veel krachtsinspanningen is het gelukt.
Ik heb me die dag vooral bezig gehouden met de catering. Die mannen moeten toch op tijd koffie met een lekkere koek, broodjes met soep en heeeeel veel drinken.
Omdat we alles in eigen beheer doen met behulp van een vriend zal het niet zo snel klaar zijn. Maar dat vind ik niet erg. Ik kan al genieten van de vooruitzichten hoe het worden gaat.Maar even wat platen over het gele zand gelegd om niet weg te zakken en zo min mogelijk zand mee naar binnen te nemen. Of het werkt ??
Vandaag scheen de zon zo heerlijk dat ik het niet kon laten om wat mooie plaatjes te schieten van de planten die toch al hun bloemetjes laten zien. Ik kan daar zo van genieten.Vandeweek was ik nog wat aan het schuiven geweest in huis. Heb daar ook maar meteen wat foto's van gemaakt.
het afgezaagde ornamentje dat ik heb afgebrand

lavendel in het kleine bruine potje met daarop een waxinelichtjeook in dit glaasje op het kastje in de hal strooide ik wat lavendelLieve groetjes,
Sanny

10 opmerkingen:

 1. Wat spannend, ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden. Een mooie tuin is zo fijn! Wij hebben de tuin jaren geleden aan laten leggen, maar hebben er nog altijd enorm veel plezier van.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes met de tuinplannen. Ik ben benieuwd hoe het gaat worden!!
  Over een tijdje kun je er fijn van gaan genieten!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie plannen, ik ben benieuwd hoe het wordt en straks heerlijk genieten van al het moois.

  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat spannend maar straks als het af is dan zal het vast erg mooi zijn en kan je er heerlijk van genieten en je rust pakken ;-)
  Fijne dag en liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat gaat vast gaaf worden, kunnen jullie straks lekker genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd leuk een verbouwing aan de tuin en spannend hoe het dan weer gaat worden en zo te zien word het prachtig allemaal .... zie weer mooie dingen voorbij komen geniet er lekker van ...vast een fijn weekend lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er al leuk uit en dan straks heerlijk genieten van alle mooie planten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Sanny, ik ben benieuwd naar het eindresultaat! En wat heb je een mooi ornament! Fijne zondag.Liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh leuk een 'nieuwe' tuin, benieuwd hoe het gaat worden. Jij gaat er vast heel erg van genieten!

  BeantwoordenVerwijderen