vrijdag 13 december 2013

niet helemaal stilgezeten

Ondanks dat ik de hele week niet gewerkt heb omdat ik grieperig ben en nog steeds doof aan 1 kant (baaaaaaaaaaaaaalen zeg!) heb ik toch niet helemaal stilgezeten.
Dinsdag is de stucadoor geweest. Hij heeft het muurtje onder de bar mooi glad gestuct. Hier hadden wij al 2x over de kale stenen heen getext maar omdat het blad er nu toch af is en vervangen gaat worden door een mooie eiken plank vonden dat we het muurtje ook maar moesten aanpakken.
De besmeerde plek die je op de muur ziet, daar zaten eerst ook tegeltjes vanuit de keuken. Wij vonden dat maar stom dat ze door hadden getegeld tot over het blad de kamer in. Dus nu we toch bezig waren...hup die 2 rijen tegeltjes er ook afgesloopt.
En nu de zwaarste klus van alles: bedenken wat we in de woonkamer op de muren gaan schilderen.
Eerst een keuze maken tussen kalkverf of krijtverf. En dan nog de keuze voor de kleuren.
Ikzelf vind overal de kalkverf heel erg mooi. Maar wij hebben in ons huis nog nergens kalkverf. Het mooiste is dan natuurlijk wel om die sfeer in het hele huis door te voeren (dus ook trapopgang, overloop, 3 slaapkamers en 1 zolderkamer....). Het opbrengen van kalkverf is ook nog eens veel bewerkelijker: eerst primer erop en dan nog 2 lagen met de blokkwast. Krijtverf is 1 laag met de roller. Wel een verschilletje.
Maar als ik dan die interieurs op blogland en in de woontijdschriften voorbij zie komen.... Oók in een rijtjeshuis, kan het mooi zijn heb ik inmiddels gezien, dus dat kan geen beletsel zijn.
De schouw is inmiddels met krijtverf geschilderd en dat vind ik ook wel een mooie matte uitstraling hebben.
Je ziet wel, ik ben er nog niet helemaal uit. Ik sta heel erg open voor jullie mening dus laat het me horen dames, wat zal ik doen?
Ik denk dat ik de lange wand naar de keuken toe (en waartegen de schouw en tv staan) licht maak. Deze is nu donker; een soort grijs-paarse kleur. De hoek waar nu de zithoek is wil ik dan een donkerdere kleur geven. Donkergrijs ofzo. Dit om een intieme zithoek te creëren.
De woonkamer ligt op het zuiden dus er valt genoeg licht binnen.

Verder tussen het puffen, neussprayen en oor druppelen ook mijn plankje nog even met de brander bewerkt. Ik had het plankje met de pootjes gekocht voor 3,50.
Nu het een donkere uitstraling heeft ben ik er helemaal blij mee.
zo was het toen ik het plankje kocht

na het bewerken met de brander
 
 
Volgende week nog druk met diverse kerstkadootjes kopen, want dat is er deze week dus ook niet van gekomen.
En morgen.... dan ben ik jarig. Zal ook wel een drukke dag worden met 's avonds een feestje met onze vrienden.

 
Ik wens jullie nog een hele fijne dag, deze vrijdag de 13e !

10 opmerkingen:

 1. Alvast voor morgen EEN SUPER GELUKKIGE VERJAARDAG !!!!!!!
  De schaal is héél mooie geworden…zie het ook liever zoals ie nu is….
  hopelijk ben je snel helemaal genezen ??
  Hou je goed
  Lieve groeten
  Kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent er maar druk mee, met de muur en alles wat het met zich meebrengt. Ik vind kalkverf ook erg mooi, maar er zitten ook nadelen aan. Wij hebben in huis veel krijtverf toegepast. Het heeft niet zo'n effect als kalkverf, maar de uitstraling er van is wel warm. Succes met het maken van een keus, dat valt nog niet mee.

  Alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag, ik hoop dat je je morgen fit genoeg voelt voor het feest zodat je lekker kunt genieten.

  Fijn weekend en liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, kleur kiezen is altijd moeilijk. En dan het soort verf nog. Ik heb er niet zoveel verstand van, maar ik geloof dat je je bij kalkverf moet bedenken dat het niet overschilderbaar is.
  Zelf vind ik krijtverf mooier. Het is rustiger.
  Alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag en ik wens je een hele fijne dag toe en ik hoop dat je snel weer beter bent!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je zou eerst een klein halletje of een muurtje kunnen doen om te kijken of het je bevalt en kalkverf is wel overschilderbaar hoor, alleen moeten er dan wel 2 lagen andere verf over ipv 1.
  Hopelijk voel je je morgen wat fitter met je verjaardag, ik wens je een fijne verjaardag!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met je verjaardag!
  Je kunt inderdaad eerst een klein muurtje in de kalkverf zetten om te kijken of het wat voor jullie is, beide verven zijn mooi:-)

  Liefs, Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een dag te laat maar alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! Hopelijk heb je een leuke gezellige dag gehad. Net als hierboven zou ik ook een klein muurtje voorzien van kalkverf zodat je kan kijken of je het wat vindt. En qua kleur kan je bij diverse winkels goed advies inwinnen. Ik vond dat ook lastig dus ben toen met foto's van de gehele woonkamer naar De Stamkamer gegaan. Tot op de dag van vandaag geen spijt ;-)

  Liefs, Cynthia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd met je verjaardag, en ik hoop dat je weer snel beter bent.

  Groetjes, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Alsnog gefeliciteerd!
  Leuke plannen heb je!
  Zelf hebben we uit praktisch oogpunt gekozen voor krijtverf in de woonkamer, kalkverf op de slaapkamer, maar het liefst smeerde ik overal kalkverf op...;-)
  Geeft toch echt meer sfeer..vind ik..
  Fijne week!
  Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij hebben gekozen voor krijtverf omdat we nog spagtelputz op de muren hadden en we het teveel werk vonden om dat allemaal glad te maken!
  Kalkverf is prachtig maar krijtverf is ook mooi mat hoor!
  Succes met nadenken en....heb je een leuke verjaardag gehad?
  Alsnog (een beetje laat) gefeliciteerd.

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hoi, ja de paardjes vond ik ook leuk, mijn man vond dat ze wel korte pootjes hadden….hahahaha..
  de grapjas…
  fijne avond nog
  lieve groeten kathy

  BeantwoordenVerwijderen