zaterdag 7 december 2013

Hoogehuys en kerstversiering

Vanmorgen zijn mijn man en zoon achter in de tuin begonnen met het rooien van de boom. Heel erg zonde want het was een mooi exemplaar. Maar als je een overkapping wilt....tja.
En omdat ik dat gezaag met een kettingzaak heel erg eng vind heb ik lekker de muziek hard gezet en ben mijn guirlande om de schouw gaan maken. Het is een kunstguirlande die ik vorige week bij het tuincentrum gekocht heb. Het was nog even een afweging of ik er zelf één zou maken of een mooi kunstexemplaar zou aanschaffen. Gezien mijn lichamelijke ongemakken en het feit dat ik nog vele jaren plezier van deze kunstguirlande zou hebben, heeft mij doen besluiten om even te investeren in een goed gelijkend exemplaar. Het was nog even een geschuif en het uitvouwen van de takken kostte wat moeite, maar daar hangt ie dan. Aan de gietijzeren hangers die ik in  november had aangeschaft tijdens de opendeurdagen bij het Hoogehuys in Kessenich.
Ik heb nog even getwijfeld of ik twee strikken erin zou hangen, links en rechts bovenin, maar uiteindelijk vonden mijn huisgenoten dat ik het er bij 1 moest houden. Zelf twijfel ik nog of ik 'm er helemaal uit zal laten....
Nieuwe kaarsen op de stenen kandelaars voor de schouw.
Ik laat 't maar even en ga 's middags heerlijk met mijn buurvrouw en haar nichtje woonwinkelen. En jawel hoor, alweer bij het Hoogehuys in Kessenich, Belgie. Ik vind 't daar zo'n heerlijk sfeertje en zou alles wel willen kopen!!
Er was nog wel kerstsfeer maar veel minder dan tijdens de kerst-opendeurdagen.
Uiteindelijk ben ik naar huis gegaan met twee prachtige hang kandelaars. Ik had deze al wel eens gezien in een artikel in Wonen Landelijke Stijl. Ze hadden daar de kandelaars gebruikt bij een woning die door hen gestyld was.
Ik heb er nu 1 aan de kast hangen en 1 aan een keukenkastje. Na de kerst kunnen ze dan aan de ijzeren hangers aan de schouw.


Ook bij een bloemist nog een houten schaaltje en een houten onderbord met pootjes gekocht. Tja, voor 1,- en 3,50 kon ik dat toch niet laten staan he. Ik vind 't bord met de pootjes nog wat te licht dus dat ga ik nog beitsen of misschien ook met de brander bewerken om 'm wat donkerder te maken.
Ook nog een paar takken mooie en échte spar gekocht om mooie sfeerhoekjes mee af te stylen.


Toen ik thuis kwam was mijn jongste zoon de kerstboom al in elkaar aan het zetten.
Ook dit kan ik helaas zelf niet meer. Maar het was voor mij een grote verassing want dát had ik  nu niet verwacht.
Ondertussen heb ik nog een guirlande in het raam aan de achterkant gelegd. Gezellig hoor, met die lichtjes. Morgen nog even afmaken met wat ballen ofzo.
En net met manlief de lichtjes erin gehangen en de boom op z'n plek gezet. Nu verplicht rust. Morgen ga ik 'm verder versieren.
Nu met de beentjes omhoog, ik ben moe en heb eigenlijk alweer veel te veel gedaan.
Lekker met een wijntje van mijn avond genieten.

Ik wens jullie ook nog een heel fijn weekend!
Groetjes,
Sanny

4 opmerkingen:

 1. De schouw heb je al mooi in kerstsfeer gebracht, persoonlijk hou ik niet zo van strikken dus ik zou hem weglaten. Je hebt mooie aankopen gedaan, het onderbord op pootjes is ook voor de kerstdagen een leuk item. Een stoere kaars er op en een enkele kerstbal zou mooi staan!

  Ik wens je nog een fijn weekend Sanny, geniet vanavond lekker van je glas wijn!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt al lekker veel kerstsfeer in huis aangebracht, gezellig hoor.
  Die hangkandelaars zijn prachtig!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je het al gezellig gemaakt, hier ga ik volgende week beginnen.
  Fijne avond nog.

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je schouw is mooi geworden, Sanny!
  En je hangkandelaars zijn prachtig.
  Het is al kerst gezellig bij je.
  Lief van je zoon dat hij de kerstboom opzette.
  Geniet van je glaasje wijn en rust lekker uit!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen