zondag 3 november 2013

kerstsfeer geproefd


Wat een heerlijk weekend heb ik achter de rug.
Zaterdagochtend eerst lekker met mijn buurvrouwtje naar Het Hoogehuys in Kessenich, België geweest(http://www.hoogehuys.be). Ik ben daar de afgelopen zomer voor het eerst geweest nadat ik een reportage van hen had gelezen in het tijdschrift Wonen Landelijke Stijl. Ik was meteen helemaal weg van de sfeer die zij hebben in hun woonwinkel en ik vond alles even mooi.
Ze hadden zaterdag de eerste open dag van drie weekenden!! open huis van hun winkel én woonhuis in kerstsfeer. En ik kan vertellen, was prachtig daar!! Voor iedereen die van een landelijke woonstijl houdt is dit zeker een aanrader. De sfeer daar omarmt je als het ware. En ik zag zoveel mooie sfeerhoekjes en leuke spulletjes. Uiteindelijk heb ik een lantaarn, een schep van Hoffz en 4 gietijzeren dennenappels gekocht. Deze dennenappels had ik al vaker op foto's gezien dus toen ik ze in de winkel zag heb ik ze meteen in mijn mandje geladen. Die had ik alvast binnen. haha.
Deze dennenappels hebben een haak aan de onderzijde en ik wil er in ieder geval 2 op de schouw plaatsen om een guirlande aan op te hangen. Die andere twee vinden vast hun plek wel ergens op een kast of tafeltje om daar dan weer een krans of lantaarntje aan op te hangen.

Nadat we bij het Hoogehuys geweest waren zijn we nog langs Tuincentrum Coppelmans geweest bij ons in de buurt om ook daar nog even de kerstsfeer te proeven. Ondanks dat het tegen viel en deze natuurlijk nooooooit kon tippen aan het Hooge Huys verlieten we ook daar de winkel natuurlijk niet met lege handen:

 
De krans met korstmos met het windlicht op de foto met de schep van Hoffz, een kleine waxinelichthouder en een wit gipsen rendiertje. Dat wilde ik later met krijtverf kleuren.
Toen ik thuiskwam had  manlief de schouw al in de krijtverf gezet die ik vorige week al had gekocht.  Wat een verassing, nu hoefde ik dat zondag niet meer te doen. Die krijtverf is een probeersel. Mogelijk dat ik hier toch ook de muur mee ga verven. Kalkverf durf ik (nog) niet aan gezien het toch wel een precies werkje is om het aan te brengen en je niet precies weet hoe het zal uitvallen. Op andere blogs en bij het Hoogehuys vind ik kalkverf echt helemaal geweldig. Maar aangezien wij in een gewoon rijtjeshuis wonen en de bewerkelijke manier van aanbrengen durf ik het nog niet aan. Omdat krijtverf ook een matte en poederachtige uitstraling heeft zal dit het zeer waarschijnlijk binnenkort ook op de muren gesmeerd gaan worden door manlief. Dus het was spannend hoe de schouw eruit zou komen te zien. Ik ben er uiteindelijk heel blij mee. Alleen moet nu de muur toch ook echt aan een nieuw verfje. Nu is deze nog lavelblauw/grijs en samen met de groen/grijze schouw is dat niet echt mooi. Waarschijnlijk gaat de muur 1 of 2 tintjes lichter worden. Daar zijn we nog niet helemaal over uit.
Daarna werden de nieuwe spulletjes natuurlijk overal neergezet en gelegd en ook op zondag ben ik daar nog mee bezig geweest. Ook het rendiertje heb ik inmiddels met krijtverf bewerkt en zal straks met kerstmis een plekje krijgen. De schouw staat inmiddels weer op z'n plaats en de nieuw gekochte spullen hebben inmiddels hun (tijdelijke??) plekje gevonden.

Ik wens jullie allemaal nog een hele fijne zondagavond.
Groetjes, Sanny

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk sanny dat je ook in het huis mocht kijken, altijd leuk een binnenkijker he! Ik vind je krans en schep erg leuk, kan je veel kanten mee op.

    Fijne week!

    Liefs, Cynthia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. altijd heerlijk om inspiratie op te doen en dan kom je ook altijd wel met iets thuis maar ja dat is dan ook wel weer leuk en kan je je eigen sfeertje thuis weer maken .... dus niets is voor niets ... ziet er gezellig uit hoor geniet er lekker van ...fijne week lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen