dinsdag 19 november 2013

druk druk druk

Ik schaam me een beetje dat ik al zolang niks meer geblogt heb. Ik ben erg druk op het moment. Ben weer begonnen met werken en dat kost mij veel energie. In mijn spaarzame vrije uurtjes wil ik dan graag wat lezen (woonbladen, blogs) en af en toe wat winkelen. De afgelopen weken ben ik naar twee woonwinkels geweest die ik via mijn favoriete woonblad (Wonen Landelijke Stijl) en woonblogs heb leren kennen. Het Hoogehuys in Kessenich (België) en Seizoen & Stijl in Ochten.
Over mijn bezoek aan het Hoogehuys ging mijn vorige post.

Eerst heb ik zaterdag 's morgens een houten kandelaar (Action) geschuurd en met een brander bewerkt. (dankjewel Cynthia van het blog A Place for my Home ( KLIK )) en daarna met koffiedrap ingesmeert. Ik wilde proberen om de stijl van Hoffz te benaderen om dat ik die spullen zo geweldig (maar enorm duur) vind. Helaas nog niet helemaal zoals ik 'm wil maar het gas van de brander was op..... De andere kandelaar (Xenos) is wel mooi donker geworden met de brander.

En toen zaterdagmiddag heb ik samen met mijn buurvrouw de reis vanuit Brabant naar Gelderland gemaakt en ben ik voor het eerst bij Seizoen & Stijl geweest. Wát een leuke winkel is dat en wát een mooie spullen verkopen ze daar. Ik zag zóveel moois maar ben uiteindelijk naar huis gegaan met een schaaltje van PTMD, een waxinelichthouder van een hoorn en een krans die nog mooi moet indrogen.
De volgende dag heb ik voor dit alles een mooi plekje gezocht. Ik heb de Amarylisbol die ik van mijn buurvrouw had gekregen ingepakt in  mos en daarna met bont (Xenos) omwikkeld.
Gisteren nog twee mooie geweitjes gekregen en die ook op het dienblad erbij gelegd. Wel een leuk sfeertje vind ik zelf.
 
O ja, en ook heb ik nog een ijzeren vaas gevonden ergens in een winkel :).
Toen ik die zag kon ik m ook niet laten liggen. Daar kan ik ook mooie hoekjes mee maken.
Nu ligt de krans erop die ik enkele weken geleden heb gemaakt. Straks met kerst kan daar natuurlijk weer iets anders in....
 
En hier nog een schaal die ik ook onlangs bij Xenos vond. Ik wil nog proberen om deze ook donkerder te maken met de brander. Maar vooralsnog heb ik er mijn zelfgeplukte dadeltakjes en olijftoefjes uit Kreta in gelegd. Samen met stekelvruchtjes uit onze boom en een toefje met eikenblad uit het park achter ons huis. Mooi kaarsje erbij. Staat heel gezellig zo 's avonds in de vensterbank aan de voorkant van ons huis.
Nu bereid ik me voor op een operatie aan mijn pink a.s. donderdag. De hechtingen moeten er 2 weken in blijven zitten dus ik zal letterlijk en figuurlijk behoorlijk onthand zijn.
Dus doen we maar de kaarsjes aan en met een grote pot thee lekker genieten van alle mooie woonblogs die ik volg en niet te vergeten nog een mooi tijdschrift dat ik meekreeg bij Seizoen & Stijl.
 
Hele fijne week allemaal!

Liefs, Sanny

 


4 opmerkingen:

 1. Hoi Sanny,

  Wat leuk dat je met mijn tip aan de slag bent gegaan. Die van de Xenos is goed gelukt! En wat leuk ook dat je naar mijn favo winkel S&S bent gegaan. Sfeervol is het daar he? Je hebt mooie items meegenomen hoor. Succes met de operatie, hopelijk ben je niet al te "onthand"!

  Liefs, Cynthia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je kandelaars goed gelukt hoor. Misschien kun je die ene nog wel wat donkerder krijgen. Seizoen en Stijl is een fantastische winkel. Ik ben er een paar weken geleden geweest. Als je nog een keer gaat, moet je eigenlijk ook een bezoekje brengen aan de Potstal. Dat is ook een hele leuke winkel. Ik wens je veel succes met de operatie en hoop dat je spoedig herstelt. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai Sanny, ik dacht dat ik me allang aangemeld had bij jou, maar dat had ik dus nog niet gedaan.
  Wat leuk dat je bij Seizoen&Stijl bent geweest en je bent goed geslaagd daar, staat leuk hoor!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige decoraties heb je gemaakt met je nieuwe spulletjes!

  BeantwoordenVerwijderen