woensdag 23 oktober 2013

het echte leven

Mijn herfstvakantie is helaas al weer voorbij. We zijn heerlijk een weekje op Kreta geweest. Het was er lekker warm (24-28 gr) en we zijn lekker uitgerust. Dat was ook wel nodig na mijn intensieve revalidatieprogramma. Helaas was dat niet met mijn werk te combineren, dus ik ben een flink aantal weken volledig in de ziektewet geweest.
Maandag ben ik weer begonnen met werken voor 50%. We zien wel of er nog meer uit te halen valt.
Het echte leven is weer begonnen!

In enkele blog-posts heb ik olijftoefjes voorbij zien komen. En ja, op Kreta groeien de olijfbomen in het wild. Dus, jullie begrijpen al, heb ik stiekem wat takjes van een olijfboom getrokken en zie hier, mijn eigen Griekse Olijftoefjes:
 
Ook hingen er flinke dadels aan de takken maar sommige olijfbomen hadden ook kleinere vruchtjes.
Ik heb dus ook maar van de gelegenheid gebruik gemaakt en ook wat trosjes van deze kleine vruchtjes geplukt. Deze vruchtjes zijn niet zo rond als die aan de dadeltak die ik bij ons in de winkel heb gekocht. Ik ben er dus niet zeker van dat het ook dadels zijn. Maar grappig is het wel. Ik wacht gewoon af of ze mooi  indrogen:
 
En gisteren tijdens het wandelen met de hondjes nog wat vlierbesjes geplukt. Staat ook altijd zo vrolijk.
 
En nu is het donker en somber. Ik heb al een paar kaarsjes aangestoken om het wat knusser te maken.
Ik kom nu toch wel echt in een herfst/winter stemming. Ik ga lekker boerenkoolstamp maken met rookworst :)
Nog een paar weekjes wachten en dan kunnen we de eerste kerstshows en kersthuizen weer gaan bezoeken. Ik heb er zin in....
 
Groetjes,
Sanny

 


3 opmerkingen:

 1. Wat lekker dat je een week naar Kreta bent geweest en ook nog eens heerlijk weer hebt gehad. Een goed idee om daar dadeltakken en toefjes mee vandaan te nemen, heb je direct een mooie herinnering aan de vakantie.

  Sterkte met werken, ik hoop dat het allemaal gaat lukken. Ik zou er zelf niet aan moeten denken om hele dagen thuis te zijn, maar we hebben het niet altijd voor het zeggen.

  Een fijne avond! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch wel even lekker zo'n weekje naar de warmte, vandaag was het hier echt herfst. Leuke toefjes heb je gemaakt, kun je nog even terugdenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk leuk leuk ben gek op bessen en toefjes weet niet of het dadels zijn maar leuk zijn ze hoor meestal als het harde bessen zijn drogen ze wel goed in ...dank je voor je lieve reactie op me blog ...heb verleden jaar in landelijk wonen gestaan met ons huis ....als je terug gaat op mijn blog staat de reportage erover in een post meen in okt nov .... wens je een fijne week ... geniet van je huisje lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen