vrijdag 27 september 2013

Hard in de tuin gewerkt en een nieuwe hobby

Hallo lieve volgers.
Het was alweer even geleden dat ik iets gepost had. Tja, ik had het gewoon erg druk met mijn revalidatie en andere bezigheden.
Vorig weekend heb ik wel, geheel tegen mijn gezonde verstand in, mijn hart gevolgd en heb ik heerlijk in de tuin gewerkt. Ik heb planten en struiken verzet om al een aanzet te geven voor het afdak dat er volgend voorjaar gaat komen. Jippie!! Ik ben er helemaal blij mee. 'T zal ongeveer 2.70 diep worden en 4 meter breed. Niet zo heel erg groot dus, maar ik ben er blij mee. We gaan de houtkachel er ook onder plaatsen dus dat zal een heel knus plekje gaan worden.
Op donderdag en vrijdag zijn er mensen bezig geweest die de vijvertjes wilden hebben. Deze mochten ze dus gratis hebben maar alleen als ze deze dan ook zelfstandig leeg maakten en eruit haalden. Gevolg: vrijdagavond zat ik met twee grote diepe kuilen in de tuin....Tja.
Dus ik zaterdag in de tuin aan het werken. Eerst het gat van de vijver die in de lengterichting van de schuur lag gevuld met tuinaarde (manlief was aardig geweest om een paar zakken te gaan halen bij de Gamma). En daarna ging ik verder; alle planten en grote en zware struiken uitgegraven die in de weg stonden of die verplaatst moesten worden.
Ik heb o.a. een beukenblok met 4 beuken uitgegraven. De wortels bleken helemaal met elkaar verweven te zijn. Die moesten dus met vieren tegelijk eruit. En ik maar dieper spitten en maar rondom. Op een gegeven moment heb ik blijkbaar zoveel kracht gezet dat ik een gekraak hoorde bij de steel van de spa. Toen toch maar rustiger aan gedaan. Ik heb in het verleden al eens eerder een steel van een schep gebroken.... Lomp geweld, zullen we maar zeggen. Maar 't was heerlijk weer in de tuin te werken. Niet gelet op houding of regelmatig pauzeren. Gewoon gaan!
Om 16.00u was ik natuurlijk helemaal op!
En toen was daar weer manlief die voor mij het bad vol liet lopen en naar de winkel ging om dingen te kopen voor het avondeten.
Die avond heb ik met veel pijn in mn lijf en giga-vermoeid in mijn stoel voor de televisie gelezen. Maar het was het waard. Héérlijk!

Maandag nog even bij de plastisch chirurg geweest. Hij constateerde dat ik een beginnende triggerfinger heb (mijn wijsvinger schiet regelmatig op slot). De pees van mijn vinger die naar de binnenkant van mijn hand loopt is dus verdikt en past niet meer zo goed in de peesschede (tunnel).
Nu heb ik een spuit met cortisone/prednison in mijn hand gekregen om te proberen het zo te verminderen. Over 6 weken terugkomen. Als de spuit niet heeft geholpen kan dit nog tot 3 a 4x herhaald worden. Anders wordt het een operatieve ingreep waarbij de peestunnel wordt opengesneden over de lengte waardoor de pees er vrij in komt te liggen.
Even afwachten dus wat de uitwerking van de spuit zal zijn. Verder veel last van ontstekingen en ganglions in mijn vingergewrichten. Heel lastig en ook wel pijnlijk.

Afgelopen woensdag heb ik voor de tweede keer bij mijn nieuwe vriendin Elle mandala getekend. Ik ben inmiddels echt aangestoken met het virus. Het is een heerlijke bezigheid om een mandala te ontwerpen, over te nemen op mooi karton en deze daarna in te kleuren. Heerlijk intuïtief tekenen en kleuren. Ik heb een mandala gemaakt voor mijn keelchakra. Ieder chakra heeft een eigen kleur en het keelchakra is blauw. Ik heb de mijne dus met verschillende kleuren blauw ingekleurd en de buitenranden, zoals voorgeschreven, oranje.
Vandaag lekker aan het shoppen geweest en zelf ook kleurpotloden, passer, potlood en schetsblok aangeschaft. Karton en boek zijn in bestelling.
Morgen, zaterdag, gaat manlief lekker motorrijden. Ik kan dat momenteel niet met mijn zere handen en lijf maar ik ga fijn een ontspanningsdagje houden waarbij ik een mooie nieuwe mandala ga ontwerpen.
Misschien dat ik morgen ook nog wat fotootjes maak van de tuin tot nu toe en van de door mij getekende mandala.

Nu ga ik lekker relaxen voor de televisie met een wijntje en een knabbeltje.
Ik wens iedereen een heel fijn en ontspannen weekend!
Liefs, Sanny

Geen opmerkingen:

Een reactie posten