zaterdag 25 mei 2013

Wisselvallig en emotioneel

Vandaag was een beetje een rare dag. Gisteren hebben we gehoord dat vandaag om 15.00u mijn schoonmoeder bediend zou worden. Oftewel de sacramenten der zieken zou ontvangen.
Omdat vanmorgen hier het zonnetje een beetje scheen, ben ik toch maar even naar buiten gegaan. Begon met de rode beuk een beetje snoeien en toen dat snel gebeurd was ben ik maar verder gegaan met de buxus. Eerst de vierkante vorm. Ook dat was snel gebeurd dus maar door met piramide-vorm. Daarna toch ook maar de cilinder en bolvormige buxus gesnoeid. En terwijl ik dit zo opschrijf merk ik dat ik verschillende vormen in mijn toch we kleine tuintje heb staan. Grappig.

 

  


 


 
En toen om 15.00u toch de realiteit van het bedienen. Alle kinderen, klein- en achterkleinkinderen waren aanwezig. Schoonmoeder had zelf gevraagd de ceremonie in haar eigen kamer op het hospice te mogen houden en zo geschiedde. Het was een mooie maar ook hele emotionele bijeenkomst zo aan de vooravond van haar naderende dood.
Daarna hebben we met z'n allen nog koffie gedronken en toen weer naar huis.
Omdat toen het zonnetje weer was gaan schijnen heb ik ook het beukenhaagje in de voortuin geknipt (jawel, alles met de hand). Ziet er allemaal weer mooi strak uit. En nu maar afwachten of ik voor mijn lichaam weer niet teveel heb gedaan. Heb trouwens al wel 2 dagen een andere dosering van mijn medicijnen voor 's nachts die wonderwel lijkt te werken. Ik heb nagenoeg geen pijn en kan redelijk goed doorslapen.
Nu lekker een wijntje en voor de buis.

Fijn weekend iedereen!

1 opmerking:

  1. Misschien is dat wel de beste remedie, lekker druk bezig zijn. Anders gaan je gedachten toch maar. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen