zondag 9 februari 2014

Nieuwe foto's

Zo weer even een berichtje van mij.
Afgelopen donderdag ben ik weer geopereerd aan mijn vinger.
Er werd wederom, net zoals in november, een ganglion weggesneden die veroorzaakt was door de artrose. Het was ditmaal een iets grotere ingreep. Volgens de plastisch chirurg was mijn gewricht al ernstig aangedaan door de artrose. Ze heeft dan ook enkele uitsteeksels aan het bot (osteofyten) weggeknabbelt. Nu zit ik met een aantal hechtingen in mijn pink. Dat moet zo 2 weken blijven zitten. Ik heb m zelf maar weer gespalkt met luciferhoutjes. Het is namelijk de bedoeling om zoveel mogelijk littekenweefsel te creeeren zodat de gewrichtsvloeistof niet meer in de holte terecht kan komen. Deze keer heb ik het verband de volgende dag er maar afgehaald toen mijn man thuis was. De vorige keer was ik bijna flauw gevallen en toen was ik dus alleen.
Nu onder de kraan de zaak goed natgeweekt en daarna heb ik alles trillend losgemaakt. Ook bang voor wat ik zou aantreffen. Het ging gelukkig goed alhoewel ik het wel even warm kreeg hoor.

Nu dus rustig aan. Dat betekend ook even niet klussen. En ik had vandeweek nog wel zo'n leuk houten potje gekocht bij de kringloop. Mijn eerste !!! kringloopvondst.
Ik ga eerst proberen om het te schuren en daarna met de brander en koffiedrap donker te maken. Als dat niet lukt dan kan ik er altijd nog kalkverf en bloem op doen.

Ook mijn staande schemerlamp die ik waarvan ik de witte houten voet al eerder met verschillende kleuren kalkverf behandelde heeft het afgelopen weekend een nieuwe kap gekregen. Het is nu een leuk lief lampje. De kleur komt niet zo goed over op de foto en op de wand zie ik ook een rare grote schaduwplek....
Ik ga nog wel ook voor mijn andere tafellamp zo'n zelfde kap kopen want nu is het een allegaartje met al die verschillende lampenkappen in huis. Op de schouw staan er 2 lampjesmet bruin/taupe kleurige kapjes, achter de bank 2 met zwarte kapjes, de tafellamp met een kap van een glimmende bruine stof met bloemen erop en nu dus deze staande lamp met taupekleurige kap.
Dus morgen of overmorgen nog even op missie om een kap te scoren.

Ik heb mijn pagina's met kerstfoto's aangevuld met de foto's van 2012 en 2013. Ik merkte dat ik een beetje achter liep. Zo ook met andere foto's (my home). Maar dat komt een andere keer.

Ik wens jullie allemaal nog een hele fijne zondagavond.
Buiten waait het hard en regent het er ook nog af en toe bij.
Hier zitten we lekker warm binnen met de (nep)haard en kaarsjes aan, aan een lekkere kop koffie met zondagsborreltje erbij. 
Ik sluit af met een mooie spreuk:


8 opmerkingen:

 1. Beterschap Sanny, ik hoop dat de pink snel herstelt. Wel rustig aan doen hoor, al kan ik mij voorstellen dat je staat te popelen om je eerste en mooie kringloopvondst te bewerken.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou hou je maar rustig dan met die vinger, want als je eenmaal aan het rondscharrelen gaat in je huis, dan weet je het wel.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je lamp is super geworden net als je muurtje en de plank van de bar in de keuken en he fotograferen gaat je goed af gewoon doen ... komt het goed .... en nu even je handje met rust laten he gewoon even boekenlezen inspiratie op doen oke kan je zo weer leuke dingen doen he .... ga gewoon van alles verzamelen hihiihhi en dan als je hand over is kan je er weer aan beginnen enne willen wel foto's zien ...fijne week lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beterschap met je vinger, ik vind het verhaal zo akelig klinken brrrr.
  Wat een mooie houten pot heb je gevonden bij de kringloop zeg!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nu heb jij toch wel even gescoord hoor bij de kringloop…..prachtig potje heb je gevonden,
  ook je lamp is mooi geworden met de kap, héél sfeervol !
  Beterschap met je vinger…
  Fijne week
  liefs kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beterschap hoor! klinkt allemaal niet zo lekker Ik heb het bij de duim en net boven de muis van mijn hand. Wel wat drukpijn maar gelukkig zit het nog allemaal los! Ik hoop niet dat het zo erg wordt dat het moet worden weggehaald want zo te horen zit je daar echt niet op te wachten.
  Beterschap hoor! en je pot wat is hij mooi zeg! Super scrore!
  lieve groetjes
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt inderdaad niet fijn, sterkte ermee.
  Mooie pot heb je gekocht.

  Groetjes, Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beterschap met je pink! Leuk potje heb je gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen