woensdag 12 februari 2014

advies gevraagd

Nou zeg, die operatie aan mn vinger is achter de rug, er zitten nog wel hechtingen in hoor,
maar nu laat m'n lichaam het weer ernstig afweten. Vandeweek veel pijn in mijn andere hand (ik kreeg mn vingers bijna niet meer krom en een gevoel van ontsteking) en een dag later kreeg ik weer zoveel last van m'n rechterschouder alsof ook daar weer een ontsteking in zat. Ik kon m'n arm amper optillen. Vandaag, het is nog vroeg...., gaat het redelijk. Maar ik ben dus al bijna een week weer in de ziektewet. Dat geeft een dubbel gevoel van schuldig voelen aan de ene kant en voor mezelf kiezen aan de andere kant. Ik kies natuurlijk voor me zelf maar baal wel.

Gisteren heb ik nog wel bij LB een zelfde lampekap gehaald als die van de staande lamp. Tja, je moet ook proberen ondanks de ellende nog wat leuke dingen te ondernemen.
Ik heb een maatje groter gekocht voor onze schemerlamp. Ik vond het te druk met al die verschillende lampekappen. Dit geeft meer rust. Wat ik wel jammer vind is dat de binnenkant van de kappen met een soort doorzichtig hard plastic is afgewerkt waardoor de lampen erg fel schijnen. Ik heb er al gekleurde gloeilampen ingedaan maar toch....
En toen ik daar toch was heb ik meteen maar die vaas gekocht die ik daar al vaker had zien staan.
Steeds maar weer tegen mezelf gezegd dat ik genoeg vazen heb, maar gisteren kon ik de verleiding niet weerstaan en voor 10,- vond ik dat het toch wel kon. Ik heb de vaas dus gekocht en omdat ik 'm toch iets te grijs vond heb ik er meteen wat koffiedrap overheen gewreven. Nu zitten er mooie bruine vegen over en ziet ie er niet meer nieuw uit. Daar moeten dus de magnolia-takken in straks :)
 En dan nu mijn vraag aan jullie.
Wij gaan de muren  in de woonkamer schilderen.
Ik ben inmiddels van het idee kalkverf afgestapt. Is te arbeidsintensief en je kunt het niet afwassen. En niet te vergeten zit daar ook een flink prijskaartje aan (primer en dan minstens 2 lagen verf).
Ik vind het bij anderen prachtig staan hoor, maar ja, je moet nu eenmaal keuzes maken en ik ben heel erg bang dat ons huis zich niet leent voor kalkverf. ('70-er jaren rijtjeshuis).
We hebben dus besloten om krijtverf te gaan gebruiken.

Maar nu..... welke krijtverf moeten we kopen? De kleur is inmiddels wel bepaald maar ik zie zóveel merken voorbij komen. Pure & Original, Painting the Past, Carte Colori, PTMD, Annie Sloan, Flamant.

Kunnen jullie me vertellen of die krijtverfen van een merk nu écht zoveel beter zijn dan een eigen merk van de schilder bij mij in het dorp? En heeft er iemand ervaring met goedkopere varianten?

Ik ben heel benieuwd naar jullie adviezen.

Lieve groetjes,
Sanny

7 opmerkingen:

 1. Vervelend dat je in de ziektewet zit en pijn in je gewrichten hebt. Ik hoop dat het snel overgaat. Je hebt jezelf gelukkig wel in de watten kunnen leggen met de mooie vaas en de lampenkap.

  Ik heb alleen gewerkt met krijtverf van Painting the Past en van Pure and Original. Beide merken zijn ons goed bevallen, ik kan ook niet aangeven wat de verschillen zijn. Ik denk dat anderen je daar veel beter over kunnen informeren. Lastig om een goede keus te maken hè?

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sanny je hebt een prachtige vaas op de kop getikt hoor !!! De kappen, ja ik heb net dezelfde zo doorschijnend maar de laatste die ik heb gehaald zijn niet doorzichtig…hier heb je 2 soorten van kappen bij LB …. over de verven kan ik je helaas geen tips geven, mijn schilderklussen beperken zich tot het restylen van kringloopspullen ..haha… geen muren voor mij !!
  Fijne dag nog
  Liefs Kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vervelend dat je nog zo zit te tobben! Beterschap! Even over de verf. Ik heb gewoon de matte muurverf van Pure van Flexa. Deze heb je in mooie tinten en ze zijn niet zo kwetsbaar, wat ik dan ook weer fijn vind.

  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hè wat naar voor je dat je zo'n pijn hebt! Gelukkig is de operatie aan je hand achter de rug.
  W.b. de verf: wij hebben de muren gedaan met Flexa ne het laten mengen in de verfwinkel. ik weet niet of dat heel veel goedkoper is, denk het wel. We hadden te veel muren en te weinig geld!! hihi. Ik zou het even uitzoeken als ik jou was. Succes.

  Groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lastig zeg dat je lijf even niet mee werkt. En over die muren kan ik je geen advies geven. Ben allang blij dat ze inmiddels niet meer wit zijn maar een tintje hebben gekregen maar er zit spachtelputz op dus daar is gewone matte muurverf overheen gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat vervelend dat je lichaam niet meewerkt! Ik hoop dat het snel anders wordt voor je. Hier ook nog niet veel ervaring met krijtverf op de muur, wel op meubels etc. Vaak gebruik ik die van pure& original. Dus ik kan je niet echt advies geven. Succes. Lieve groet Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ai dan is het 1 achter de rug maar volgt er een ander iets......beterschap!!
  Qua verf op de muren vind ik lastig....wat ik erop heb beschadigd snel ben ik achter....
  Succes en hopelijk krijg je goed advies.....

  Lieve groetjes,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen