dinsdag 31 maart 2015

slaapkamer en lenteweekend Hoogehuys

De afgelopen tijd heeft is mijn man druk geweest met de muren schilderen in de slaapkamer.
Hij vond 't allemaal zo grijs worden bij ons en vroeg of we niet een ander kleurtje op de muren van de slaapkamer konden doen. Mmmmmm. Dat was een moeilijke vraag. Ik vind momenteel eigenlijk alleen maar bruin/grijs tinten mooi. Maar toch met de kleurenwaaier in de hand een poging gedaan.
We kwamen uit op een blauw-groenige tint. Eigenlijk best mooi en we kwamen tot een compromis.
Zo gezegd, zo gedaan. Mijn man schilderde een wand in die kleur. De rest zou hij de volgende dag doen. Maar toen ik 's morgens wakker werd, voelde ik mij diep ongelukkig. Nu de kleur op de muur zat vond ik 'm helemáál niet mooi. De slaapkamer werd er heel erg kil van vond ik, terwijl op de kleurenstaal het een redelijk warme tint leek.
Kijk maar eens op de foto's:

M'n dressoir kwam zo echt niet meer mooi uit!
Toen mijn man mij zo ongelukkig zag, deed hij een voorstel: Ik schilder met een bruinige tint heel waterig over dit geheel zodat het er nog een beetje doorheen komt. Als proef deed hij het stukje muur waar de kast tegen staat. Kijk het verschil eens:
Daar werd ik weer blij van.
Hij heeft toen eerst de hele slaapkamer af geschilderd met die blauw-groene kleur en toen waterig met de bruinige tint erover heen. De bruinige tint hebben we laten mengen bij Gamma en is bijna de kleur Putty van PTP die we beneden hebben.Zelfs de stopcontacten en radiator werden, geheel tégen zijn principe in, meegeschilder. Me happy !!!!!!!!!!!!
Ik ben nu weer gelukkig. En hij ook omdat zijn blauwachtige verf er toch nog een beetje doorheen schemert.


Het is moeilijk om het effect op foto vast te leggen. Hier een poging. Wij zijn in ieder geval heel tevreden met het resultaat.
En toen was het zaterdag 28 maart. Ik zou deze dag met mijn buurvrouw en haar nichtje naar het lenteweekend gaan van één van mijn favoriete woonwinkels Het Hoogehuys is Kessenich. (klik voor de website)
Ik had al foto's van medeblogsters voorbij zien komen en had er zin in! De uitnodiging hing al enkele weken bij ons aan de kast in de keuken te lonken :

Pascale en haar team hadden er weer een geweldige sfeer in weten te brengen. We begonnen bij de winkel aan huys. Bij binnenkomst (achterom) hing de wite was heerlijk aan de lijn te wapperen. We kregen, ondanks de regen, meteen al een fris lentegevoel. hahaha. In de kas was Luc bezig met prachtige toefjes en kransen samen te stellen. 
We liepen door naar binnen en werden werkelijk overal verrast door prachtige amarilisbollen in bloei en overal lentebloeiers. Ook het woonhuis van eigenaars Pascale en Patrick is met dit soort dagen voor het publiek open. Wat een heerlijke sfeer !!
We zijn enkele malen rondgelopen en ik heb me in weten te houden; we zouden immers ook nog naar het pand aan de grens gaan. Ik kocht bij de winkel aan huys een mooie waxinelichthouder.
Hier een impressie van de winkel aan huys én de woning:















Toen zijn we een klein stukje verderop naar het nieuwe pand gegaan oftewel de winkel aan de grens.
In deze winkel vind je meer grotere stukken. Maar ook hier een geweldige sfeer met prachtige schouwen, kalkverf en schitterende meubels. Ik heb hier een mooie ijzeren bak gekocht. 
Ik heb in deze winkel weinig foto's kunnen maken en heb twee of drie foto's "gepikt" van de facebookpagina van Het Hoogehuys (klik)
Hier een impressie van de winkel aan de grens:




Toen wij bij het pand aan huys waren heb ik nog even met eigenaresse Pascale gesproken en haar verteld dat er toch al wat blogsters de weg naar haar winkel hebben gevonden. Zij was nog niet bekend met het fenomeen Bloggen. Toen  haar hierover het één en ander had verteld werd ze ook enthousiast en gaat de mogelijkheden bekijken om ook een blog te starten. We wachten af....

Door het gewoonwinkel (wat een leuk woord trouwens) smaakte het naar meer.
We besloten om de kringloop ook met een bezoekje van ons te verblijden en ook daar zijn we niet met lege handen naar huis gegaan. Ik kocht een leuke speculaasvorm van hout, een houten krukje, een zwarte lampenkap (die later thuis toch te groot bleek, maar ja, voor 3,- was het het proberen waard) en een houten voetenbankje (bedoeld om écht te gaan gebruiken omdat ik van die korte pootjes heb). En we sloten af met een bezoekje bij de bloemist om onze opgedane inspiratie thuis in praktijk te kunnen brengen.
Mijn totale buit van die dag :)


De speculaasplank  heeft inmiddels al een chloorbadje en daarna amoniak-badje gehad en staat mooi te wezen in onze keuken.
< voor                                       > na
Tenslotte ben ik zelf thuis nog even bij de Action langs gegaan. Ik moest nog kaarsjes hebben ofzo... Haha, en dan kom je naar buiten met een prachtige vaas/kan voor 2,89 en een plaid. Dit in het kader van meer kleur in het interieur (vind mijn man leuk :)  )

De ijzeren bak  heb ik 's avonds nog opgemaakt met bosbestakjes, narcissen tête a tête en kievitseitjes (de kaarsen zijn in werkelijkheid grijs!!!!! grrrr belichting.......)
Maar de volgende dag toch nog veranderd en nu staat  het zo:


Ik wens jullie allemaal een hele fijne week toe. En hopelijk gaat de storm toch wel snel over in heerlijk zonnig lenteweer.

Liefs,
Sanny

16 opmerkingen:

  1. Je hebt er echt een mooie post over gemaakt! En weer andere foto's om van te genieten. Ik was na het bezoek ook naar het tuincentrum doorgereden en maar weer een aantal keuken kruiden gekocht :)) vond het zo mooi staan in hun keuken.
    Leuke bak wat je hebt gekocht...en leuke kringloopvondsten!

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke spullen heb je gekocht. En wat een prachtige winkel is dat zeg.
    Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke lange post...mooie zaak het Hoogehuys, je laat een goede sfeerimpressie zien, staat trouwens ook nog op mijn lijstje om te bezoeken.
    wat is je speculaasplank mooi geworden...
    Fijne Avond nog.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo'n winkelwoondagje geeft volop inspiratie! En top dat je man meedenkt over een door jullie beiden gewaardeerde kleur voor op de slaapkamerwanden ;-) Het ziet er warm uit zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Woonwinkelen is heel erg leuk vooral als je met mooie spullen thuis komt!!!
    Wat een geluk dat je man de inspiratie had voor de muur, hij heeft goed meegedacht en de muren zien er nu weer heel mooi uit.

    Lieve groet, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Genoten van je gewoonwinkel haha! Wat fijn dat je man zag dat je niet gelukkig werd van die kleur, dat is toch wel erg lief dat ie het overschilderde, het is nu hartstikke mooi geworden!
    veel liefs, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Altijd moeilijk om een kleur goed in te schatten, maar jullie hebben het zo samen prima opgelost. Jullie woonwinkels zag ik inderdaad al eerder in blogland voorbij komen, het ziet er prachtig uit. Jammer dat het hier zo ver vandaan is.

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  8. bedankt voor t meegenieten. Is zeker een bezoek waard.
    Wat kleur niet al doet he. Toen we 3 jaar geleden besloten te gaan verhuizen was ik uitgekeken op taupe en wilde in ons nieuwe huis overgaan op grijs.....ik merk dat taupe toch mijn kleur is. De keuken heb ik wel een paar grijze muren en ook op onze slaapkamer maar dat gaat nog een keer veranderen....weet de man alleen nog niet hihihi
    Geniet van alles
    lieve groet Brigitte

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik herken het: mijn man wil ook niet alles grijs: we zijn van onszelf al grijs genoeg!
    En we wonen er samen dus.....water bij de wijn doen heet dat geloof ik....haha.
    Maar zo is het mooi opgelost! Allebei blij.....zo hoort het in een goed huwelijk toch?

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heb direct eens gekeken hoe ver deze winkel is , goh , twee uurtjes rijden , toch wel ver ....
    Wat jammer nou , gelukkig kan ik meegenieten van jouw foto's .
    Wat een lieve en geduldige man heb je ook , die snel begrijpt dat dit je ongelukkig maakt.
    Maar heel mooi opgelost , de kleur is echt wel heel mooi met dat subtiele blauw die erdoor komt.
    En mijn man houd ook van een beetje kleur in het huis .....
    Leuke vondsten bij de kringloop ..
    Groetjes
    Christel , garcysplace

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Teamwork om de kleur in de slaapkamer zo op te lossen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een heerlijk lang blogverhaal met mooie foto's!
    Ja het goed gelukt zo met de tweede laag verf!
    Leuke spulletjes heb je gevonden!
    groetjes van Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Met de nieuwe kleur op je muur zijn jullie allebei weer tevreden, zelf vind ik het ook mooier dan dat kille blauw :)
    Wat een leuke spullen heb je er weer bij.
    Nu weer lekker van genieten.
    Groetjes Brenda

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een hoop leuke spulletjes heb je gekocht zeg en wT is het speculaas plankje mooi geworden. Een goed geslaagde dag :-)

    Slaapkamer muur is erg mooi geworden al kan ik het op mijn scherm niet goed zien het kleur verschil (zie wel de vegen) maar kan me indenken hoe het eruit ziet.

    Groetjes,

    Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Fijn dat het naar beide tevredenheid is! Het is ook niet niks voor de mannen al de vrouwen met hun ideeën ;-)
    Een geslaagde metormafose de speculaaspop!

    Een hartelijke groet van Priscilla
    *diybypepris*

    BeantwoordenVerwijderen
  16. O, wat een prachtige winkel en woonhuis. Volgens mij wel een eind bij mij vandaan, maar ik ga eens kijken of het haalbaar is.
    Ja, dat gedoe met kleuren ken ik wel. Mijn voorkeur gaat ook naar bruin/taupe/grijs uit. Maar ik moet wel zeggen dat ik er soms wel genoeg van heb als ik sommige blogs bekijk. Dan vind ik het ook wel erg somber en eentonig. Dat probeer ik thuis toch te voorkomen. Ik heb al sommige muren in slaapkamers en hal in een zandkleur en dat bevalt best goed. En hier en daar een wat opgewektere kleur vind ik echt mooi, zo lang het beeld maar sober blijft.
    Jullie hebben het goed opgelost met dat bruin over blauw heen. Lief van je man dat hij het toch nog overdeed voor je!
    Liefs,
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen