vrijdag 13 maart 2015

Voorjaar en wat veranderingen

Het wastafelkastje uit de vorige post heb ik de dag erna al verkocht. Zo zie je maar, via MP kan het snel gaan. Ik heb er geen gigantische winst mee behaald maar de kosten zijn er in ieder geval mee betaald. EN het staat niet meer in de weg in onze woonkamer, haha.

Afgelopen zondag leek het wel bijna zomer bij ons. Op het terras in de zon, achter ons huis gaf de thermometer 20 graden aan !! Heerlijk. Ik heb in de tuin 1 border netjes gemaakt en wat mest gestrooid. De andere 2 komen een andere keer aan de beurt. Daarna heerlijk in het zonnetje mijn favoriete woontijdschrift gelezen. Fijn om te zien dat ze iets met onze commentaren gedaan hebben;er stond gelukkig weer wat meer tekst bij.
Hier twee sfeerfoto's uit de tuin. De bijtjes waren weer druk honing aan het verzamelen.
Binnenkort zal ik wat meer tuinfoto's laten zien.

       
In de week ervoor was ik weer eens aan 't  schuiven geweest. De kleine lampjes verdwenen van de schouw (de oude mogen even op zolder "wonen") en mogen nu achter de bank op het sidetabletje (ja, het is zo smal dat ik het geen sidetable kan noemen hoor, meer een hoog bankje).
Op de schouw zette ik de schemerlamp met de houten voet. Die had ik al veel eerder ooit bewerkt met kalkverf en vegen kalkverf. Nu vond ik dat ie een nog robustere uitstraling mocht krijgen. Ik verfde 'm eerst met een restje donkergrijze muurverf en daarna heb ik er kalkverf in de kleur Argilla van Carte Colori overheen gedaan, Zo vind ik 'm toch een tikkie stoerder. 
Links:VOOR, midden: met donkergrijze muurverf, rechts: NA  met kalkverf Carte Colori - Argilla
De zelfgemaakte schemerlampjes (door mijn zoon)
Door al het geschuif raakte ik mijn leeslampje bij mijn stoel kwijt. Dus hup.... naar de zolder waar ik mijn spullen bewaar die ik niet weg wil doen maar even geen plaats voor heb in de woonkamer.
Staande schemerlamp gevonden. Maar.... toen had ik er weer geen passend kapje bij. Daarom maar even dit kapje gepakt dat ik ook nog had liggen. 
Omdat het grijze kapje toch niet helemáál in het geheel paste, heb ik er kalkverf overheen gesmeerd. Eerst Argilla net zoals de voet van de andere schemerlamp, maar uiteindelijk toch maar besloten om het over te schilderen in de kleur Colosseum (allebei Carte Colori). Voorlopig mag het zo even blijven tot ik een echt mooi kapje vind.
Vandaag maar even wat voorjaar en Pasen in huis gebracht. Niet teveel, die tijd heb ik wel gehad.
Ik pakte wat schaaltjes en deed daar mos in met wat takjes en kievitseitjes.

Op de salontafel vulde ik een stenen schaaltje van PTMD met blauwe druifjes en boomschors. Ik legde er voor het paasgevoel wat kievitseitjes bij.
Op de eettafel staat nog een bos tulpen. Ik zette de glazen vaas in een ijzeren ring die ik een poos terug bij de kringloop meenam. Ik had 'm gekocht om er een windlicht met kaars in te zetten maar zo vond ik 't ook een mooie oplossing om de vaas mee te camoufleren.


Vandaag ook nog bij de A****N geweest. Ik heb donkergrijze en heel lichtgrijze decoratieverf gekocht en wat penselen. Zal best wel weer van pas komen bij één of ander projectje. En 't kost (bijna) niks he. Altijd fijn om op voorraad te hebben.
O ja, en ik ben ook nog in de weer geweest met het zelf maken van loogbeits.
Alie (van de blog Huisje Weltevree) schreef hierover. klik
Het resultaat op mijn testplankje is veelbelovend. Ik ga het zeker op de salontafel uitproberen.
Zal eerst een testje maken op het laatje, want iedere houtsoort reageert natuurlijk anders.
Wordt vervolgd....
Tot slot wil ik jullie nog wijzen op de sfeerdagen bij Het Hoogehuys in Kessenich op 21, 22, 28 en 29 maart. 
De eigenaars van deze prachtige woonwinkel stellen dan ook hun huis open waar dezelfde prachtige sfeer te vinden is. Het woonhuis is inpandig via de winkel te bereiken.
Ook de nieuwe winkel (aan de grens) opent dan zijn deuren. En als extraatje krijg je deze dagen ook nog eens 10 % korting. Ik ga in ieder geval een kijkje nemen!
Klik hier voor de website van het Hoogehuys.

Ik wens jullie een prachtig weekend!
Liefs,
Sanny

8 opmerkingen:

 1. Wat een geluk dat je kastje zo snel weg was, heerlijk om dan weer ruimte in huis te krijgen.
  Je hebt al mooie hoekjes met paasdecoratie, niet te veel, maar wel een mooie sfeer.
  Lekker al dat schuiven en veranderen, je project met de loogbeits zal vast wel gaan lukken.

  Fijn weekend en lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die loogbeits was bij mij heel goed gelukt alleen werd die heel donker dus heb ik het verdund met water.
  Je hebt het weer gezellig gemaakt in huis.
  Fijn weekend.
  Groetjes Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Benieuwd naar je loogbeitsresultaat, fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geweldig leuke blogpost heb je gemaakt zoveel om te zien en allemaal even mooi!
  fijn weekend,
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ben je goed bezig geweest, in de tuin, met de lampen en ook met je paasdecoraties. Het staat bij elkaar heel sfeervol.

  Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De loogbeits ziet er inderdaad veelbelovend uit. Bij mij staat ook deze zelfgebrouwde loogbeits klaar voor uit te testen. Ben benieuwd.....
  Leuke gezellige post met van alles en nog wat.
  Ik hoop ook het tweede weekend naar het hoogehuys te gaan. Ik verheug me er al op.....ook om weer inspiratie op te doen :))

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat plankje met loogbeits belooft veel goeds! Mooie kleur! Helaas zijn wij beide weekenden verhinderd, maar al het moois zullen we vast terugzien in blogland ;-)

  Liefs, Cynthia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja wat was het heerlijk in de tuin he! Jammer dat het weer is afgelopen!
  Je lampen zijn mooi opgeknapt zeg! En de loogbeits ga ik ook maar eens uitproberen op een ladenkast.....ben benieuwd!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen