zondag 11 januari 2015

nieuw projectje....

Gisteren ben ik met mijn man naar België, Retie geweest, naar de Factory. Dit is een leuke woonwinkel waar ik mooie ideetjes heb opgedaan. We gingen om kalkverf te kopen. Ik heb namelijk het idee opgevat om onze (moderne) kledingkast op de slaapkamer meer in mijn stijl te maken.
Het is de vraag of het gaat lukken, maar ik denk dat het niet veel erger kan. hahaha.
Daarna moet het dressoir nog geschilderd en ook de kozijnen mogen nog een ander kleurtje krijgen.
Genoeg te doen dus.
Daarna zijn we nog naar een soort malle pietje gegaan die een heel woonhuis en omliggend terrein vol heeft liggen met ijzerwerk, kasten, tafels en andere oude spullen. Hier heb ik 4 oude deurgreepjes gekocht die bij nader inzien toch te klein blijken te zijn. Die ga ik dus niet gebruiken. Misschien dat ik dan de huidige grepen maar in een gewone zwarte lak schilder. Of heeft nog iemand ideeën???
Hier een tipje van de sluier.
Bij deze verzamelaar kocht ik ook voor een klein prijsje nog 2 mooie gietijzeren vaasjes. Daar kan ik nu binnen leuk mee decoreren en in de zomer verhuis ik ze naar buiten.
Bij de Factory ook nog een hele mooie salontafel gezien. Helaas was de prijs ook heel speciaal.
Nu heb ik het plan opgevat om onze oude grenen salontafel als proefproject te maken. We gaan met afbijt de tafel eerst helemaal kaal maken. Daarna met bijts en misschien gekleurde boenwas de tafel een iets donkerdere look geven. Als dat niet lukt kan ik altijd nog op zoek naar iets nieuws/anders. Is ook geen straf hoor. Maar voorlopig gaan we ook hier mee aan de slag.

Nog wel een hele mooie salontafel van Hoffz gezien bij de Factory. Deze was wel veel te groot en ook het prijskaartje was natuurlijk Hoffz. Maar de stijl vind ik wel mooi. EN! er zit een laatje in, wat mijn man zo graag wil. hahahaha.

close up salontafel Hoffz
Verder heb ik de afgelopen week weer wat nieuwe sfeerhoekjes gemaakt.Tja, ook ik kan het niet laten he. M'n man wordt er wel moe van hoor. "Het is toch gezellig! Waarom moet je het nou weer veranderen?" hahaha. Ik kan het toch niet laten.....
 
 

En nog eentje met mijn favoriete woonblad WLS. Ik persoonlijk vind het reuze jammer dat ze hun stijl veranderd hebben. Ik mis de verhalen bij de binnenkijkers. Hopelijk herzien ze hun plan, al ben ik er bang voor...

Vanmorgen hebben we heerlijk een uur door de bossen gewandeld. Het was weer een behoorlijk stuk kouder dan de afgelopen dagen. Daar hadden we ons even  in vergist. Maar het was wel weer lekker hoor. En wat is het een slagveld in het bos op dit moment zeg. Er zijn zó ontzettend veel takken afgebroken. En ook nog hele dikke en dan voornamelijk van naaldbomen. We vermoeden dat de sneeuw die daarna opgevroren is, te zwaar is geworden voor de takken. Heel erg zonde om te zien. De boswachters hebben de komende tijd veel werk te doen met alles opruimen.

Tot slot nog een welkom aan mijn nieuwe volgers. Ik kan het bijna niet geloven dat ik al bijna 50 volgers heb.Heel erg leuk dat jullie de moeite nemen om mijn blog te lezen.

Ik wens jullie allemaal nog een hele fijne zondag toe.
Hier branden de kaarsjes al weer!

Liefs,
Sanny

10 opmerkingen:

 1. Wat een mooie gezellige post. Malle pietje, daar heb ik wel eens van gehoord...mag ik vragen waar dat is. Kan ik misschien ook eens rondsnuffelen:))
  Het is toch ook leuk om je salontafel een metamorfose te geven. Ik geniet hier soms nog meer van dan dat ik iets in een winkel koop met een gigantisch prijskaartje.

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Belgische zijnde , ken ik de Factorij ook. Ze hebben er fantastische spullen.
  Ben benieuwd welke kleur je hebt gekozen voor de kast , komt vast in orde.
  Mooie hoekjes heb je gemaakt.
  Groetjes
  Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk he om zo bezig te zijn, ben heel nieuwsgierig welke kleur je kast word en hoe de salontafel er straks uitziet! Je hebt het weer leuk gestyled, ik kan het ook niet laten om iedere keer weer iets nieuws te stylen hoor, zo leuk!
  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sanny, er staat werk voor je klaar als ik je post goed lees...:-):-)
  héél benieuwd naar het resultaat van je kast hoor !!
  Héél gezellige sfeerplaatjes ...wat mooi allemaal !!! Hoja...die mannen...
  ik ben ook de ganse dag aan het schuiven en verplaatsen geweest weer
  leuk een nieuw interieur ! Ik las ook héél graag de verhalen bij de binnenkijkers,
  hoe mensen er toe komen een bepaald huis te kopen of te bouwen en in te richten !
  Héél fijne avond nog en alvast een leuke week
  Liefs Kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou....plannen genoeg! Ook tijd? Ik heb ook altijd plannen maar schuif het vaak voor me uit vandaar dat onze ladenkast in de kamer er nog steeds een beetje armoedig bij staat!
  Ik heb 'm wel al geschuurd maar ben niet verder gekomen. Lui hè.
  Maar het ziet er mooi uit bij jou in huis: gezellige plaatjes!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die winkel is inderdaad heel inspirerend en staat vol mooie objecten... maar ze weten ook hun prijzen! Ik ga er dan ook met een hoofd vol inspiratie naar huis en hooguit wat zijden bloemen ofzo haha... Tegenwoordig zijn de prijzen vaak écht te gek en daar doe ik lekker niet aan mee! We komen vanzelf iets tegen wat net zo mooi is (eventueel met onze eigen creativiteit erbij) zonder onze bankrekening meteen leeg te moeten plunderen toch?

  Zoooo zonde van de WLS en hun nieuwe opzet hè... Ik ben het helemaal met je eens en wat mij betreft gaan ze z.s.m. weer op de oude toer!

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waarom kunnen die greepjes niet op de kast? Je kunt de oude eraf halen, de gaatjes dichtstoppen (voor je gaat verven) en dan, als je klaar bent met vereven,die nieuwe oude greepjes erop schroeven, moet lukken hoor. Succes, we zijn het resultaat vanzelf.
  Ja, ik mis ook de verhalen bij de reportages, die vond ik altijd zo leuk om te lezen, jammer.

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Helemaal naar Belgie voor verf? Ik ben benieuwd hoe de kast wordt.
  Ik ga morgen de wls lezen. Ben benieuwd naar de nieuwe uitvoering.
  Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben zeer benieuwd hoe de kast gaat worden. Ik heb ook nog een kast in de planning maar mij ontbreekt het aan energie op dit ogenblik. Ik wast met spanning af hoe die gaat worden.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen