zondag 11 mei 2014

bloempot en de tuin tot nu toe

Het is al weer even geleden dat ik iets geschreven heb. Tja... eigenlijk weinig inspiratie gehad en verder hier heel erg druk met werk, kinderen, re-integratie, dokters en therapie-bezoeken enz.enz.enz.
Wel heb ik natuurlijk genoten van al jullie posts. Buiten dat ik daar natuurlijk blij van wordt zie ik ook allemaal dingen voorbij komen waarvan ik denk... o dat wil ik ook,of dat kan ik bij ons ook zo maken...
Maar ja, niet alles kan en ook mijn gezondheid beperkt mijn creatieve uitspattingen.
We zijn nog volop in de tuin bezig. Helaas gaat alles niet zo snel als we graag gewild hadden. Het slechte weer gooit natuurlijk veel roet in het eten en onze timmerman was ook vaak verhinderd. Maar ach, het is een vriend van ons die het ook voor een vriendenprijs doet, dus ik mag natuurlijk ook niet teveel eisen stellen he.
Hij heeft de tuin inmiddels wel mooi bestraat met gebakken klinkers. Een deel van de achterschutting staat er nu ook (zwarte gepotdekselde delen). De volgende keer begint hij aan het dak. En daarna pas de poort en het deel tegen de schuur. Want die wil ik ook graag met houten delen bekleed hebben.
Gisteren hebben ze hier onder de luifel staan planken staan zagen en die vervolgens in de stromende regen vastgeschroefd aan de schutting. Best zielig hoor, twee van die verzopen katjes.... Maar ik heb geduld. Ik weet zeker dat het heel mooi gaat worden.

Ook ben ik aan het knutselen geweest met muurvuller van de action. Ik moet zeggen dat dat spul weer heel anders werkt dan de tegellijm die ik al eens op een glazen fles en schaaltje had gebruikt.
Was wel leuk om te doen. Een plastic buiten pot van 1,99 die ik nu een oude uitstraling heb gegeven.
Helaas is de vorm van de pot niet helemaal naar m'n zin. Daar had ik dus niet genoeg op gelet. En een foto van vooraf ook al vergeten te maken. Domdom.
Dus binnenkort maar weer eens bij de kringloop binnen lopen. Ik heb al zoveel mooie voorbeelden voorbij zien komen in blogland.




Onze muren van onze woonkamer waren inmiddels al voor de helft door manlief in de nieuwe kleur Putty van Painting the Past gezet. Het was de bedoeling dat hij deze meivakantie (hij werkt in het onderwijs) de andere helft van de muren af zou schilderen. Ik had me daar ook best op verheugd. Maar nu wil het geval dat zijn eindonderzoek voor zijn afstuderen (HBO-docent) voor de zoveelste keer met honderdduizend opmerkingen terug kwam zodat hij de hele vakantie met zijn onderzoekverslag bezig is geweest.
Maar goed, ik vind zijn afstuderen  nu belangrijker dan mijn muren, dus ik wacht nog wel even. Ik hoop dat hij het einde van het jaar mag afsuderen en dan zijn opleiding afgerond heeft. Dat zal een hoop rust geven.

Nu ga ik de kaarsjes aansteken. Het waait vandaag heel hard hier en de regen komt er hier regelmatig met buien flink uit.

Ik wens jullie nog een hele fijne zondag toe!

9 opmerkingen:

 1. tja soms laten dingen nu eenmaal even op zich wachten maar komt goed en dan kan je genieten ervan ... vind tegellijm beter werken dan muurvuller maar dat is mij mening al behandel ik niet zoveel met tegellijm .... heb wel eens een koperen kroonluchter ermee gedaan en toen grijs gepatineerd net weer even wat anders dan een pot was best heel mooi geworden heel stoerrr .... wens je een fijne week lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toevallig heb ik dit weekend ook iets met muurvuller bewerkt en ik vond het prima spul. Ik had overigens wel kant en klare, ik hoefde niets te mengen of zo. Ik vind de metamorfose van jouw pot erg mooi geworden hoor.

  Succes met het schilderwerk thuis. Ik hoop dat je man binnen een paar maanden de tijd vindt om het af te maken.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je pot is goed gelukt hoor! Ik ben benieuwd hoe je tuin er verder uit komt te ziet, ziet er nu al mooi uit zo met die donkere schutting.

  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch ook een heel leuk resultaat hoor, die bloempot!
  Succes met de andere klussen!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Al gaat het allemaal niet zo vlot als je graag zou zien, het wordt toch echt wel steeds leuker! Succes voor je man.. Pittig hoor zo'n studie naast je werk!
  Je pot is prima geworden toch? Stoer en simpel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt er een stoere pot van gemaakt. Succes met klussen en de schutting ziet er al wel heel mooi uit.

  Lieve groet Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat zijn de gepotdekselde delen toch mooi. Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat. Met je muren komt het vast goedjoh. Soms moet je prioriteiten stellen. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat ziet er al mooi uit die schutting! en de pot is ook goed gelukt.

  Grtz Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je pot is prachtig geworden. Ik heb ook dat spul van de Action, maar vind het wel lekker spul hoor. Heb je er ook nog een touwtje omheen gedaan?? Is gaaf hoor!

  BeantwoordenVerwijderen