zaterdag 3 augustus 2013

Einde vakantie

Vandaag is na 3 weken een einde gekomen aan mijn vakantie.
Vanmorgen weer gewerkt. Poe zeg, wat was het nog vroeg toen om 6 uur mijn wekkertje ging.
Nu zit ik moe maar tevreden in mijn stoel de vakantie nog eens te overdenken.
Heeeeeeeerlijk 2 weken in Frankrijk geweest waarvan 1 week in de Dordogne en 1 week in de Vogezen. En wat heb ik heerlijk motorgereden in de Vogezen. Gelukkig waren de wegen daar prima. In de Dordogne lag veel graffel op de weg wat men over het zachte asfalt uitstrooit als dat teveel is weggereden. Gevolg: veel kleine steentjes op de weg waardoor ik de bochten niet voluit durfde te nemen. Dat was wel anders in de Vogezen. Heerlijke lange zwierbochten maar ook kleine weggetjes met mooie haarspeldbochten. Prachtige coll's gereden waaronder de bekende  Grand Ballon en le Petit Ballon en le Markstein.


Vorige week nog heerlijk met manlief een dagje weggeweest. We begonnen in België. Ik wilde graag eens naar een woonwinkel waarvan ik eens een fotoreportage had gezien in het tijdschrift Wonen landelijke stijl. Die woonwinkel, genaamd Hooge Huys Kessenich, heb ik daarna verschillende malen bekeken op internet en facebook. Wat wilde ik dat sfeertje eens in het echt proeven. En dat heb ik dus gedaan. Het is een woonwinkel met landelijke inrichting. Vooral de mooie lampen (met ijzeren én stenen voet) vind ik prachtig. Ik heb mezelf daar een prachtige pinakel kado gedaan. Deze staat nu bij ons op de schouw te pronken. Ik ga er zeker in november nog eens terug als de eigenaresse alles in winter/kerst sfeer heeft omgetoverd en ook haar woonhuis openstelt.
Daarna doorgereden naar Asten, naar Malle Pietje. Die man heeft zóveel ijzeren hekjes, potten, manden, vazen !!! Na veel gesnuffel tussen oude en roestige spullen kwam ik dit rek tegen. Dat gaan we nu aan de muur bevestigen. Bedoeling is om dit boven de tv te maken. Zodra dat klaar is zal ik een foto plaatsen.
Ook nog 2 andere ijzeren rekjes met krullen meegenomen. Mijn man (of mijn zoon als ik hem lief aankijk...) gaan proberen om van deze krullen dezelfde lampen te maken als die ik in Belgie gezien heb. Niet helemaal zeker of dat met deze krullen gaat lukken. Anders op een andere manier proberen.
 

Ook zagen we bij Malle Pietje iets dat leek op een mooie Franse waterbak die we ook in tuin van de woonwinkel in Belgie hadden gezien. Het was niet preces hetzelfde maar we zijn er wel geïnspireerd door geraakt. Nu hebben we ook nog plannen om een deel van het terras te gaan veranderen en dan t.z.t. ook zo'n mooie waterbak te plaatsen. Nu dus nog even blijven dromen:
En als kers op de taart nam mijn  lief mannetje me toen ook nog mee naar een tearoom waar we heeeeeerlijk op het luwe tuinterras tussen de bomen en struiken een afternoon tea hebben gebruikt met heerlijke scones, sandwiches en taart. Wat een mooie afsluiter van de vakantie.
Fijne weekend nog allemaal !!
 
 
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten