maandag 23 februari 2015

Wastafelkastje

U Ja hoor, het project wastafelkastje is af.


We kochten t kastje helemaal dekkend wit geschilderd. Helaas geen foto gemaakt van hoe het er toen uit zag. 
Eerst ging er afbijt over. 


En daarna heeft mijn lieve mannetje met de schuurmachine het kastje helemaal kaal geschuurd. 


Toen ging er pastewax in de kleur Carbon over. En toen werd ie zo. 
Daarna de boel naar de slaapkamer gesjouwd om vervolgens te constateren dat t helemaal niet zo mooi stond naast het gekalkverfde dressoir. 
Tja wat doe je dan. De oude wastafel was inmiddels  gesloopt. 
Toch maar besloten dat we t wastafelkastje niet houden. Ik heb t inmiddels op MP staan. 
Voor de waterleiding van de oude wastafel heb ik nu een mooie oude passpiegel gezet en het krukje en konijnenvachtje van beneden zijn (tijdelijk) naar boven verhuisd. De kleur van de spiegel staat wel mooi bij die van het krukje. We moeten nog een definitieve oplossing bedenken en ook de muur erachter repareren en verven. 
In de spiegel zie je het oude bidstoeltje dat ik ooit nog eens van een kampvuur redde... 
Nog bedankt  allemaal voor de leuke reacties. Ik heb naar aanleiding daarvan toch maar besloten de voet onder de schaal te laten zitten. 
Ook wil ik nog even benadrukken dat het misschien wel léék of ik heel druk was geweest, maar dat dit het resultaat van enkele maanden was hoor. En mijn man heeft flink meegeholpen en de zwaarste klussen gedaan! Nu mag hij met de slaapkamermuur verder .... :)

Fijne avond!
Sanny 

maandag 16 februari 2015

pagina's tuin en kerstmis ge-update en projectjes

Dank jullie wel voor de felicitaties. Ik blijf gewoon lekker m'n blog bijhouden en we zien wel of er nog meer volgers bij gaan komen. Ik ben met jullie al heeeeeeeeeeeeeel blij !

Ik heb vorige week mijn pagina's kerstmis en tuin ge-update. Er staan weer wat nieuwe foto's in (voor zover die nog niet hier in de blogposts voorbij zijn gekomen.

Verder ben ik tussendoor nog even bezig geweest met wat schilderwerk van een lelijke grote aardewerk bloempot. Deze staat in onze woonkamer met een plant erin. Mijn man vind namelijk dat er in iedere woonkamer planten horen! pfff, die periode heb ik eerlijk gezegd wel gehad. Maar ja, je woont er tenslotte toch met z'n tweeen he.
Hier een foto van de bloempot voor:
En zo werd ie met kalkverf erop.Past zo veel beter in het geheel vind ik zelf.
Ook een andere pot van de kringloop werd met muurvuller, kalkverf en wat tuinaarde getransformeerd:
witte bloempot VOOR
vergrijsde bloempot NA (hier nog zonder tuinaarde....)

En toen project dressoir waar ik jullie de vorige keer al over vertelde.Na de kledingkast was nu het dressoir op onze slaapkamer aan de beurt. Op de foto's zie je de paarse kleur die het voorheen had en waar ik schoon genoeg van had.


En zo werd ie met kalkverf van Carte Colori in de kleur Colosseum:

VOOR EN NA
Met dank aan Laura van de blog hetlandelijkgebeuren waardoor ik op het spoor van de kringloopbazar in Eindhoven kwam. Een hele mooie en grote kringloopwinkel. Hier vond ik een mooie oude houten schaal. Ik smeerde de rotan rand in met zwarte schoenpoets om m iets minder te laten opvallen. Ik twijfel of ik de voet er nog af zal (laten) zagen. Maar omdat het één geheel is slaap ik daar nog maar een nachtje over. De kleur van de schaal laat ik in ieder geval wel zo.

 Ook een houten kandelaartje kon ik niet weerstaan: Ik behandelde 'm met de brander om alle beits te verwijderen en 'm een mooie donkere look te geven.


Ik weer helemaal blij.
En toen zag ik gisteren de post van Ida van de blog It's the way of life voorbij komen. Zij had een grenen salontafel met pastwax behandeld. En jullie begrijpen het al. Dat wordt ook mijn volgende project.Ik heb zelf nog nooit eerder met dit spul gewerkt maar heb er al zoveel mooie dingen  van voorbij zien komen...
De pastwax is inmiddels besteld. Maar eerst nog het wastafelmeubeltje afmaken voor in de slaapkamer. Het wordt momenteel geschuurd en ook deze ga ik met pastewax behandelen.

Hele fijne avond nog allemaal!