dinsdag 20 januari 2015

50 volgers

De teller is zojuist op 50 volgers gekomen. 
Supergaaf dat jullie mij volgen. Had ik nooit gedacht toen ik dit blog begon. 

Aan Give-aways doe ik niet. Ik ben ooit begonnen met bloggen om te genieten van de foto's, creaties en sfeertjes van andere bloggers. Dat is ook de reden van het bestaan van mijn eigen blog. Daarom 
een dikke virtuele knuffel aan jullie als bedankje!

Dat we nog maar veel plezier met en van elkaar zullen hebben!

Liefs,
Sanny

vrijdag 16 januari 2015

Project kledingkast afgerond ???

De afgelopen week zijn we druk geweest met het project kledingkast.
We hadden al jaren zo'n moderne beuken-achtige kledingkast op onze slaapkamer staan. Eindelijk had ik de moed om te proberen om 'm een beetje de look te geven in het stijltje waar ik zo van houdt.
Nadat eerst de kast in de primer Corifondo van Carte Colori was gezet werd deze daarna van 2 lagen kalkverf in de kleur Colosseum van Carte Colori gezet.
Daarna de nieuwe oude greepjes erop gezet (inderdaad Monica, de onderste gaatjes werden dicht gestopt). Ik was bang dat de greepjes te klein zouden zijn voor de lange kastdeuren maar dat vind ik wel meevallen.
Missie geslaagd zou je denken. Máár toen zei mijn man:"waarom zet je er nog niet wat donkere vegen overheen?" Tja, en toen begon ik weer te twijfelen he. Doe ik het wel, of doe ik het niet....
Ik vind t zo wel rustig eigenlijk. Maar ben toch wel benieuwd wat jullie ervan vinden. Eerlijk zeggen hoor. Ik ben nog maar een beginner en kan veel van jullie leren.  hahaha. Ik had al aan paste wax ofzo gedacht. Maar daar heb ik geen ervaring mee. Ook niet in  huis trouwens. Dus..... graag hoor ik wat jullie ermee zouden doen. De foto's zijn helaas niet zo goed omdat het licht van buiten op de kast scheen.
Hier nog even een foto van hoe de kast eerst was:


En zo is tie geworden:
Ik wil het dressoir in de slaapkamer ook nog een kleur geven Die is nu nog paars !! maar weet niet zo goed of ik dat dan ook in de kleur van de kast moet doen. En is het wel slim om een dressoir waar je dingen oplegt en zet in de kalkverf te schilderen? 

De afbijt voor de salontafel is inmiddels gekocht dus zodra het weer een beetje meezit en we buiten kunnen staan gaat ook de salontafel eraan geloven.
Ik wacht met spanning jullie reacties over de kast af.

Lieve groetjes en een heel fijn weekend.
Sanny


zondag 11 januari 2015

nieuw projectje....

Gisteren ben ik met mijn man naar België, Retie geweest, naar de Factory. Dit is een leuke woonwinkel waar ik mooie ideetjes heb opgedaan. We gingen om kalkverf te kopen. Ik heb namelijk het idee opgevat om onze (moderne) kledingkast op de slaapkamer meer in mijn stijl te maken.
Het is de vraag of het gaat lukken, maar ik denk dat het niet veel erger kan. hahaha.
Daarna moet het dressoir nog geschilderd en ook de kozijnen mogen nog een ander kleurtje krijgen.
Genoeg te doen dus.
Daarna zijn we nog naar een soort malle pietje gegaan die een heel woonhuis en omliggend terrein vol heeft liggen met ijzerwerk, kasten, tafels en andere oude spullen. Hier heb ik 4 oude deurgreepjes gekocht die bij nader inzien toch te klein blijken te zijn. Die ga ik dus niet gebruiken. Misschien dat ik dan de huidige grepen maar in een gewone zwarte lak schilder. Of heeft nog iemand ideeën???
Hier een tipje van de sluier.
Bij deze verzamelaar kocht ik ook voor een klein prijsje nog 2 mooie gietijzeren vaasjes. Daar kan ik nu binnen leuk mee decoreren en in de zomer verhuis ik ze naar buiten.
Bij de Factory ook nog een hele mooie salontafel gezien. Helaas was de prijs ook heel speciaal.
Nu heb ik het plan opgevat om onze oude grenen salontafel als proefproject te maken. We gaan met afbijt de tafel eerst helemaal kaal maken. Daarna met bijts en misschien gekleurde boenwas de tafel een iets donkerdere look geven. Als dat niet lukt kan ik altijd nog op zoek naar iets nieuws/anders. Is ook geen straf hoor. Maar voorlopig gaan we ook hier mee aan de slag.

Nog wel een hele mooie salontafel van Hoffz gezien bij de Factory. Deze was wel veel te groot en ook het prijskaartje was natuurlijk Hoffz. Maar de stijl vind ik wel mooi. EN! er zit een laatje in, wat mijn man zo graag wil. hahahaha.

close up salontafel Hoffz
Verder heb ik de afgelopen week weer wat nieuwe sfeerhoekjes gemaakt.Tja, ook ik kan het niet laten he. M'n man wordt er wel moe van hoor. "Het is toch gezellig! Waarom moet je het nou weer veranderen?" hahaha. Ik kan het toch niet laten.....
 
 

En nog eentje met mijn favoriete woonblad WLS. Ik persoonlijk vind het reuze jammer dat ze hun stijl veranderd hebben. Ik mis de verhalen bij de binnenkijkers. Hopelijk herzien ze hun plan, al ben ik er bang voor...

Vanmorgen hebben we heerlijk een uur door de bossen gewandeld. Het was weer een behoorlijk stuk kouder dan de afgelopen dagen. Daar hadden we ons even  in vergist. Maar het was wel weer lekker hoor. En wat is het een slagveld in het bos op dit moment zeg. Er zijn zó ontzettend veel takken afgebroken. En ook nog hele dikke en dan voornamelijk van naaldbomen. We vermoeden dat de sneeuw die daarna opgevroren is, te zwaar is geworden voor de takken. Heel erg zonde om te zien. De boswachters hebben de komende tijd veel werk te doen met alles opruimen.

Tot slot nog een welkom aan mijn nieuwe volgers. Ik kan het bijna niet geloven dat ik al bijna 50 volgers heb.Heel erg leuk dat jullie de moeite nemen om mijn blog te lezen.

Ik wens jullie allemaal nog een hele fijne zondag toe.
Hier branden de kaarsjes al weer!

Liefs,
Sanny

zaterdag 3 januari 2015

Dagje woonwinkelen.

Vandaag heerlijk met mijn woonwinkel-vriendinnen een heerlijk dagje geshopt.
Door de blog van Monica (Het Moonhuis klik) werd ik geinspireerd om Het Achterhuis in Udenhout eens te bezoeken. Aangezien zij dit weekend nog wintershow hadden zijn we hier vandaag naar toe gegaan. Ik was er nog nooit eerder geweest alhoewel het hier niet eens zo heel ver vandaan is.
Wát een prachtige oude bouwmaterialen hebben ze hier zeg. Als ik nog eens in een huis kom te wonen waar een rookkanaal aanwezig is wil ik zéker zo'n mooie zandstenen schouw van Het Achterhuis. Maar ook prachtige castle-stones gezien en fantastische wastafel-meubelen.
Helaas zijn we door de regen niet echt buiten geweest. Dat bewaren we dan maar voor een volgende keer. Ik heb bij Het Achterhuis niets gekocht. Twee vriendinnen kochten een mooie ijzeren blaker (kandelaar). Hieronder wat sfeerplaatjes:Hierna hebben we onze reis vervolgt naar Best waar Wilianne van Landelijk at Home (blog:http://landelijkathome.blogspot.nl/) haar winkel heeft. Leuk om elkaar ook eens te ontmoeten!
We hebben gezellig gekletst met Wilianne en haar winkel bewonderd. Helaas was ik zo onder de indruk dat ik vergeten ben om foto's te maken. Wel ben ik met verschillende mooie spulletjes naar huis gegaan en ook mijn vriendin heeft hele mooie spullen gekocht. 
Voor mooie sfeerfoto's van haar winkel kun je ook eens een kijkje nemen op haar website: klik waar je ook mooie spullen online kunt bestellen.  
Hieronder de foto's van de spullen die ik bij Landelijk At Home heb gekocht:


amuseplankje
amuseplankje
klein geweitje
set lepels van Hoffz
hoornen kwast
aankopen bij Landelijk At Home
Daarna zijn we nog naar Veldhoven gegaan waar de prachtige winkel Sfeervol Wonen is gevestigd (website: klik)
Ook hier hebben we diverse rondjes door de winkel gelopen. En iedere keer ontdek je weer iets wat je daarvoor niet gezien hebt. Ook hier ben ik natuurlijk vergeten wat overzichtsfoto's te  maken. Wel enkele foto's met inspiratie. 
Mijn vriendin kocht een prachtige grote oude bak en een konijnenvelletje. Maar goed dat ze geen tweede bak hadden anders had ik die ook één gekocht. Uiteindelijk maar goed. Dan heb ik voor de volgende keer nog iets om voor te gaan shoppen. hahaha. 
gewei met kerstbal op konijnenvel
prachtige gekrulde ramshoorns
ramshoorn op konijnenvel
Gisteren ben ik nog met mijn man naar Intratuin geweest. Ik had van mijn werk voor kerst via internet iets mogen uitzoeken en ik had gekozen voor de cadeau-bon van Intratuin.
Uiteindelijk heb ik een hele mooie vaas/kruik gekocht van PTMD en een fles van Scentchips waarin je parfum-olie kunt doen. Je moet het lont in de fles 2 minuten laten branden en dan uitblazen. Vervolgens komt er een heerlijke geur (ik koos Sweet Surprise = rose & cashmere) vrij.
De foto's zijn 's avonds gemaakt en daarom eigenlijk niet zo geweldig, maar ik wilde jullie het toch even laten zien.

Thuis bij het decoreren van mijn nieuwe spulletjes ook maar meteen even een leuk toefje gemaakt. Met dank aan Wilianne van Landelijk At Home voor de inspiratie.

Al met al een goed begin van het nieuwe jaar met deze lange post. 
Ik hoop er nog vele te kunnen maken.
Wel moet ik jullie eerlijk bekennen dat al deze foto's wéér met mijn aai-foon gemaakt zijn.....
Tja... goede voornemens.....wat moet je ermee eigenlijk??

Fijne avond allemaal!
Liefs,
Sanny