vrijdag 13 juni 2014

Blogger app, kringloopvondsten en afdak

Zojuist de app van blogger op mijn iPhone gezet. Eens kijken of dat werkt. 

Ons afdak is bijna klaar. De spotjes in het plafond zijn al aangesloten. Alleen de platen om het mooi af te werken moeten er nog in en geschilderd worden. Ook moet er nog een andere en langere kachelpijp geïnstalleerd. Hopelijk wordt er t komende weekend weer iets aan gedaan. M'n mannetje is namelijk ook nog druk bezig met z'n afstudeeronderzoek. 
Hier alvast een indruk van het afdak. De rest volgt als alles klaar is. 

Ook hier is er gisteren 1 geslaagd. Mijn jongste zoon heeft zijn havo diploma gehaald. Helemaal trots op hem natuurlijk. Als traditie hebben we hem savonds mee uit eten genomen naar een restaurant van zijn keuze. Het was heel gezellig. 
Smiddags was ik nog even op kringloopjacht geweest. Ik heb wat mooie dingetjes gescoord. 
2 vaasjes, 2 houten bordjes en een soort houten kruik. 
De vaasjes en de kruik zijn meteen vandaag met muurvuller bewerkt. De schaaltjes staan in een emmer met ammoniak te wachten tot alle troep eraf is en ze hopelijk mooi gebleekt worden. Resultaten zien jullie in mijn volgende post. 

O ja, de app werkt wel fijn en veel sneller voor t plaatsen van foto's. Want ik maak meestal met mijn iPhone foto's. 

Fijn weekend allemaal!!

maandag 2 juni 2014

Hemelvaartweekend

Wij zijn afgelopen Hemelvaartweekend een lang weekend met onze motorvrienden in de Duitse Eifel geweest.

Motoren op de aanhanger, tent en luchtbedden in de auto en rijden maar.
Gelukkig viel het weer reuze mee en hebben we niet veel kou geleden. Zaterdag zelfs nog even in korte broek en hempje gezeten.
Op vrijdag ben ik alleen op de camping gebleven omdat ik de lange motorrit toch niet mee kon rijden maar mijn man dit pleziertje wel gunde. Ik dus heerlijk lekker luierend met mijn tijdschriften en ook nog een klein stukje gewandeld.
Op zaterdag ben ik met mijn man samen een klein stukje gaan rijden. We zijn binnendoor over die mooie kronkelwegen met haarspeldbochten naar Cochem gereden waar we heerlijk koffie hebben gedronken met apfelstrudel. mmmmm. Uiteindelijk maar 60 km gereden maar toch. Wel weer even op mijn motor gezeten.


En natuurlijk iedere avond lekker groot kampvuur met de gebruikelijke verschillende borreltjes en wijntjes.


Het is me niet tegengevallen. Alleen het lange zitten leverde me behoorlijk pijn op. Dus volgende keer meer tussendoor aan de wandel gaan. hahaha.

Ondertussen is vorig weekend het afdak afgewerkt. Althans... er moeten nog platen tegen de onderkant van het dak aankomen. Daar willen we dimbare spotjes in maken.
En de houtkachel moet van zijn roest ontdaan worden en een langere, roestvrijstale, pijp moet erop komen.
Zodra het écht helemaal af is, zal ik foto's laten zien. Vooral van voor en na. Dat vind ik zelf altijd zo leuk.

Iedereen een hele fijne week gewenst!

Lieve groetjes,
Sanny