woensdag 23 april 2014

Fluitekruid en eitjes

Tijdens onze avondwandeling net nog even een bosje Fluitekruid geplukt.

 En ik had nog niet eerder een foto genomen van de kievitseitjes. Die hadden we bij het Hoogehuys gekocht 2 weekenden geleden.
Hier nu nog heerlijk de buitendeur open.
Fijne avond nog allemaal!

maandag 14 april 2014

sfeerdagen

Eén van mijn favoriete woonwinkels Het Hoogehuys houdt 2x per jaar sfeerdagen. Met kerstmis stellen zij hun winkel én huis open en in het voorjaar.
Afgelopen zaterdag ben ik met mijn buurvrouw dus naar België gereden. En we hebben er geen spijt van gehad. Wat was het weer mooi ingericht. Buiten was een partytent neergezet waar armbandjes te koop waren en een bar was. En in de woonkeuken van hun opengestelde huis waren lekkere hapjes om te proeven. We zijn een aantal malen het woonhuis, winkel én serre rondgewandeld en hebben weer lekker inspiratie opgedaan.
Ik heb wat eitjes gekocht want hier lagen nog steeds van die plastice exemplaren. En dat verschil kun je dus echt heeeel goed zien. En een mooi klein kussentje voor op de bank. Mijn buurvrouw kocht naast de eitjes ook nog een heerlijke grote glazen pot met geurkaars.
Hieronder enkele foto's om een impressie te geven. Voor wie de sfeer ook eens wil proeven zijn er aanstaande weekend (inclusief de maandag) ook nog sfeerdagen. En het leuke is dat je tijdens de sfeerdagen ook nog eens 10% korting krijgt op al je aankopen.

Lieve groetjes,
Sanny

woensdag 9 april 2014

De tuin op de schop

Vorige week is er een begin gemaakt met het uitvoeren van onze tuinplannen.
Achterin de tuin komt een overkapping en ook de bestrating en borders worden veranderd.
Ik had op dinsdag het beukenboogje al uitgegraven samen met een buurvrouw. Zij wilde deze wel voor in haar voortuin. Ondanks dat het me aan m'n hart ging (ik had dit boogje zo lievevol opgekweekt) was ik ook wel blij dat het goed terecht kwam. Het was nog een heel karwei omdat aan allebei de kanten flinke kluiten zaten. Natuurlijk was dat veel te zwaar voor mij, maar ja, ik doe het zo graag he. En natuurlijk ook 's nachts weer veel pijn ervan gehad. Maar ja, eigen schuld he.
De dagen erna werden er nog plantjes verzet die ik zeker wilde houden en waarvan ik het risico niet wilde lopen dat deze door de werklui vertrapt zouden worden. Tja, mijn tuintje (hoe klein ook) is mij lief he.

Dus zaterdag met veel hulp werden de paden uitgegraven en geel zand gestort.
Daarvoor moest nog wel even de wortelkluit van de boom eruit gehaald worden en 1 paal waaraan de hangmat vastgemaakt werd. Die paal was destijds in beton gestort.Dus nu met de boorhamer aan de slag om die paal eruit te halen. Na veel krachtsinspanningen is het gelukt.
Ik heb me die dag vooral bezig gehouden met de catering. Die mannen moeten toch op tijd koffie met een lekkere koek, broodjes met soep en heeeeel veel drinken.
Omdat we alles in eigen beheer doen met behulp van een vriend zal het niet zo snel klaar zijn. Maar dat vind ik niet erg. Ik kan al genieten van de vooruitzichten hoe het worden gaat.Maar even wat platen over het gele zand gelegd om niet weg te zakken en zo min mogelijk zand mee naar binnen te nemen. Of het werkt ??
Vandaag scheen de zon zo heerlijk dat ik het niet kon laten om wat mooie plaatjes te schieten van de planten die toch al hun bloemetjes laten zien. Ik kan daar zo van genieten.Vandeweek was ik nog wat aan het schuiven geweest in huis. Heb daar ook maar meteen wat foto's van gemaakt.
het afgezaagde ornamentje dat ik heb afgebrand

lavendel in het kleine bruine potje met daarop een waxinelichtjeook in dit glaasje op het kastje in de hal strooide ik wat lavendelLieve groetjes,
Sanny