zondag 23 februari 2014

daglichtfoto's

Omdat ik het niet zo goed kon uitstaan dat de foto's het goede beeld niet weergaven heb ik toch nog maar wat daglichtfoto's genomen.
Weer geeft het niet zo goed de kleuren weer, maar het is zeker beter dan die slechte foto's bij kunstlicht.

Van Colin, van de blog bijguusjethuis kreeg ik nog een mooie link toegestuurd met hierin een reportage van de eigenaresse van Hoeve Hofackers Maria Kessels én een reportage van haar schoondochter Carola v.d. Weide. En Carola blijkt de grondlegster te zijn van Hoffz interieur KLIK! Wat leuk he.
Bedankt Colin voor je link. 

Ik wil jullie deze mooie reportages niet onthouden dus:
KLIK HIER VOOR DE REPORTAGE

Hele fijne zondag nog voor iedereen!

zaterdag 22 februari 2014

Hoeve Hofackers


Vandaag ben ik met mijn man naar Baarlo in Limburg gereden.
Ik had vorige week bij de TV-makelaar een mooie binnenkijker gezien van een woning in Baarlo.
Het was werkelijk een prachtig huis; stoere en sobere inrichting met veel Hoffz. klik
En toen ging er bij mij een belletje rinkelen. Ik had een poosje geleden al eens een lijstje gemaakt met woonwinkels waar ik nog eens langs wilde, en 1 ervan was Hoeve Hofackers in Baarlo. Hoeve Hofackers
Ik vermoedde al dat de binnenkijker bij de TV makelaar de woning van de eigenaresse van Hoeve Hofackers was. En ja hoor, de volgende dag zag ik via facebook het filmpje nogmaals voorbij komen en nu met inderdaad de naam van de winkel erbijKLIK hier voor het filmpje (Droomhuis van Maria).
Mijn voornemen om deze prachtige winkel eens te bezoeken werd bevestigd en vandaag kreeg ik mijn man zover dat hij met mij meeging naar Limburg.
En wat een prachtige winkel/hoeve is dat zeg! Ik heb m'n ogen uitgekeken. Prachtige spullen maar helaas ook erg duur.
Uiteindelijk heb ik wel een windlichtje van Hoffz gekocht dat ik al langer graag wilde hebben.
Die staat nu te pronken op de salontafel in het kransje dat ik bij Seizoen & Stijl kocht.

En ja hoor, ook de verf voor de muren in de woonkamer is gekocht. Het is krijtverf geworden in de kleur Putty geworden van Painting the Past.

Na al die inspiratie bij Hoeve Hofackers ben ik thuis lekker aan de slag gegaan.
Ik heb het dekseltje van mijn potje geschuurd en afgebrand. Wat een verschil he.
Maar toen deden mijn vingers zeer. Afgelopen donderdag zijn de hechtingen pas uit mijn pink gehaald.
Ook heb ik in mijn andere hand een spuit in de pees van mijn wijsvinger gehad. Ook hier moet ik nog aan geopereerd worden maar ik hoop dat ik dat met die spuit even uit kan stellen.
Na het schuren en branden heb ik wat lampevoetjes, kandelaars en kleine andere zaken in de kalkverf gezet die ik nog in een proefpotje van Carte Colori had. Daarna wat vegen eroverheen met de krijtverf van PTP en voila. Het resultaat mag er zijn vind ik.Sorry dat ik door mijn enthousiasme ben vergeten om vooraf foto's te maken. (halve dan van de grotere schemerlamp, die had ik nog....). Ook zijn de foto's van NA niet duidelijk vanwege het kunstlicht. Toch maar een poging wagen....
schemerlamp voor

schemerlamp na
lampjes acher de bank na


waxinelichthouder 

vaas voor

vaas na evenals de houten kandelaars(2)


schaaltje met tegellijm bewerkt en daarna met kalk- en krijtverf

Nu binnenkort de muren schilderen. Wat zal het een stuk rustiger worden. Nu hebben we 1 donkere wand (donkergrijs/lavendel) en de rest is redelijk licht. Straks dus alles in de kleur Putty.
Maar eerst volgend weekend lekker een weekendje Brugge. Ik heb een hotelletje geboekt als verassing voor mijn man's verjaardag.
Vandeweek nog een bos Gagel gekocht aangezien de Magnoliatakken er nog niet waren:


Ik wens jullie allemaal nog een hele fijne zondag!woensdag 12 februari 2014

advies gevraagd

Nou zeg, die operatie aan mn vinger is achter de rug, er zitten nog wel hechtingen in hoor,
maar nu laat m'n lichaam het weer ernstig afweten. Vandeweek veel pijn in mijn andere hand (ik kreeg mn vingers bijna niet meer krom en een gevoel van ontsteking) en een dag later kreeg ik weer zoveel last van m'n rechterschouder alsof ook daar weer een ontsteking in zat. Ik kon m'n arm amper optillen. Vandaag, het is nog vroeg...., gaat het redelijk. Maar ik ben dus al bijna een week weer in de ziektewet. Dat geeft een dubbel gevoel van schuldig voelen aan de ene kant en voor mezelf kiezen aan de andere kant. Ik kies natuurlijk voor me zelf maar baal wel.

Gisteren heb ik nog wel bij LB een zelfde lampekap gehaald als die van de staande lamp. Tja, je moet ook proberen ondanks de ellende nog wat leuke dingen te ondernemen.
Ik heb een maatje groter gekocht voor onze schemerlamp. Ik vond het te druk met al die verschillende lampekappen. Dit geeft meer rust. Wat ik wel jammer vind is dat de binnenkant van de kappen met een soort doorzichtig hard plastic is afgewerkt waardoor de lampen erg fel schijnen. Ik heb er al gekleurde gloeilampen ingedaan maar toch....
En toen ik daar toch was heb ik meteen maar die vaas gekocht die ik daar al vaker had zien staan.
Steeds maar weer tegen mezelf gezegd dat ik genoeg vazen heb, maar gisteren kon ik de verleiding niet weerstaan en voor 10,- vond ik dat het toch wel kon. Ik heb de vaas dus gekocht en omdat ik 'm toch iets te grijs vond heb ik er meteen wat koffiedrap overheen gewreven. Nu zitten er mooie bruine vegen over en ziet ie er niet meer nieuw uit. Daar moeten dus de magnolia-takken in straks :)
 En dan nu mijn vraag aan jullie.
Wij gaan de muren  in de woonkamer schilderen.
Ik ben inmiddels van het idee kalkverf afgestapt. Is te arbeidsintensief en je kunt het niet afwassen. En niet te vergeten zit daar ook een flink prijskaartje aan (primer en dan minstens 2 lagen verf).
Ik vind het bij anderen prachtig staan hoor, maar ja, je moet nu eenmaal keuzes maken en ik ben heel erg bang dat ons huis zich niet leent voor kalkverf. ('70-er jaren rijtjeshuis).
We hebben dus besloten om krijtverf te gaan gebruiken.

Maar nu..... welke krijtverf moeten we kopen? De kleur is inmiddels wel bepaald maar ik zie zóveel merken voorbij komen. Pure & Original, Painting the Past, Carte Colori, PTMD, Annie Sloan, Flamant.

Kunnen jullie me vertellen of die krijtverfen van een merk nu écht zoveel beter zijn dan een eigen merk van de schilder bij mij in het dorp? En heeft er iemand ervaring met goedkopere varianten?

Ik ben heel benieuwd naar jullie adviezen.

Lieve groetjes,
Sanny

zondag 9 februari 2014

Nieuwe foto's

Zo weer even een berichtje van mij.
Afgelopen donderdag ben ik weer geopereerd aan mijn vinger.
Er werd wederom, net zoals in november, een ganglion weggesneden die veroorzaakt was door de artrose. Het was ditmaal een iets grotere ingreep. Volgens de plastisch chirurg was mijn gewricht al ernstig aangedaan door de artrose. Ze heeft dan ook enkele uitsteeksels aan het bot (osteofyten) weggeknabbelt. Nu zit ik met een aantal hechtingen in mijn pink. Dat moet zo 2 weken blijven zitten. Ik heb m zelf maar weer gespalkt met luciferhoutjes. Het is namelijk de bedoeling om zoveel mogelijk littekenweefsel te creeeren zodat de gewrichtsvloeistof niet meer in de holte terecht kan komen. Deze keer heb ik het verband de volgende dag er maar afgehaald toen mijn man thuis was. De vorige keer was ik bijna flauw gevallen en toen was ik dus alleen.
Nu onder de kraan de zaak goed natgeweekt en daarna heb ik alles trillend losgemaakt. Ook bang voor wat ik zou aantreffen. Het ging gelukkig goed alhoewel ik het wel even warm kreeg hoor.

Nu dus rustig aan. Dat betekend ook even niet klussen. En ik had vandeweek nog wel zo'n leuk houten potje gekocht bij de kringloop. Mijn eerste !!! kringloopvondst.
Ik ga eerst proberen om het te schuren en daarna met de brander en koffiedrap donker te maken. Als dat niet lukt dan kan ik er altijd nog kalkverf en bloem op doen.

Ook mijn staande schemerlamp die ik waarvan ik de witte houten voet al eerder met verschillende kleuren kalkverf behandelde heeft het afgelopen weekend een nieuwe kap gekregen. Het is nu een leuk lief lampje. De kleur komt niet zo goed over op de foto en op de wand zie ik ook een rare grote schaduwplek....
Ik ga nog wel ook voor mijn andere tafellamp zo'n zelfde kap kopen want nu is het een allegaartje met al die verschillende lampenkappen in huis. Op de schouw staan er 2 lampjesmet bruin/taupe kleurige kapjes, achter de bank 2 met zwarte kapjes, de tafellamp met een kap van een glimmende bruine stof met bloemen erop en nu dus deze staande lamp met taupekleurige kap.
Dus morgen of overmorgen nog even op missie om een kap te scoren.

Ik heb mijn pagina's met kerstfoto's aangevuld met de foto's van 2012 en 2013. Ik merkte dat ik een beetje achter liep. Zo ook met andere foto's (my home). Maar dat komt een andere keer.

Ik wens jullie allemaal nog een hele fijne zondagavond.
Buiten waait het hard en regent het er ook nog af en toe bij.
Hier zitten we lekker warm binnen met de (nep)haard en kaarsjes aan, aan een lekkere kop koffie met zondagsborreltje erbij. 
Ik sluit af met een mooie spreuk:


maandag 3 februari 2014

Een update

Ik heb al even niks meer van me laten horen. We zijn hier druk geweest.
Inmiddels heb ik het gestukte muurtje in de woonkamer geschilderd. Nu even in een donkergrijze kleur van een restje dat we nog hadden staan. De kleur voor de kamer is inmiddels uitgekozen en we moeten even afwachten of deze donkergrijze kleur daar bij past.
Jaren geleden was het een muurtje van stenen met een lelijk grijs blad op de bar.
Toen hebben we een blad gemaakt dat over dat lelijke bestaande blad heen geplaatst kon worden.
Zo hebben we het een aantal jaren gehad.
Twee maanden geleden hebben we het muurtje glad laten stuken en het oude barblad werd in z'n geheel eraf gesloopt.
We plaatsten een eiken blad dat mijn man vantevoren met amoniak behandelde waardoor het grijzer werd.
Afgelopen weekend heb ik het muurtje aan de kamerkant donkergrijs geschilderd

De andere kant: de keuken zal ik in een andere post laten zien. Ik moet nog even alle oude foto's bij elkaar zoeken om te kunnen laten zien hoe het was en hoe het geworden is.

Ook heb ik EINDELIJK een houten wandpaneel. Ik heb al zo vaak in winkels bij die mooie grote houtsnijwerken staan kijken. Maar ik vond ze altijd veel te duur.
Nu heb ik dan eindelijk toch mijn houtsnijwerk via een website die betaalbare exemplaren verkocht.
Het is grijs-bruin van kleur en 90 x 90 cm. Een behoorlijk groot exemplaar dus.

Verder nog wat mooie plaatjes
Ik wens jullie nog een hele fijne avond.
Liefs,
Sanny