vrijdag 24 januari 2014

Nieuwe afbeelding bij profiel

Ik had vandaag enkele opmerkingen geplaatst bij medeblogster en toen ontdekte ik ineens dat de afbeelding die bij mijn naam staat er maar raar uitzag. Het was een soort van fairy maar het hoofd zag je niet. Was me eerlijk gezegd nog nooit opgevallen.
Nu dus ook maar een woonafbeelding gekozen. Dekt de lading van mijn blog beter vind ik.
Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend. Geniet ervan!
Hier nu een heeeeeerlijk kopje koffie met een stroopwafel.

donderdag 23 januari 2014

nieuwe aankoop

Vandaag was zo'n dag dat je niet hoeft te werken maar toch heel veel inpropt.
Ik moest eerst vanmorgen sporten. Toen 's middags voor controle van steunzolen naar Belgie en daarna nog boodschappen. Ook meteen even bij die "vervelende" winkel A.... binnen gelopen waar ik dus altijd met meer naar buiten ga dan ik van plan was.
Dus ook deze keer. Ik vond lampenvoetjes en kapjes waarvan ik dacht dat ze perfect zouden staan op de plank achter de bank.
En thuisgekomen bleek ik gelijk te hebben. hahaha.
Nu twijfel ik nog of ik de lampenvoeten zal schilderen met kalkverf of dat ik ze zo laat.





En toen ik klaar was met alles installeren en fotograferen ben ik begonnen aan de quiche.
Dat had ik spontaan in de winkel bedacht om te gaan maken en daar ben ik toen ook nog even mee bezig geweest.
Daarna heb ik nog een kandelaartje geschuurt die op de aanrecht stond en waaraan ik elke keer een stukje schuurde vanweg mijn zere handjes. Het was een grijs kandelaartje dat ik al eerder ook bij de A... gekocht had voor bijna niks. :)
Ik heb het bovenste gedeelte met het ijzeren plaatje en de pin eraf gehaald.
Nu ga ik nog proberen om m helemaal  kaal te schuren en daarna met de brander donker te maken.
Een beetje net zoals mijn andere kandelaars een Hoffz uiterlijk te geven.
Als dat niet lukt, kan ik m altijd nog met kalkverf schilderen.
Voorlopig ziet de kandelaar er nu zo uit: (de kleuren wijken een beetje af vanwege het kunstlicht)


Ondertussen hebben we gegeten en de quiche was best lekker al zeg ik het zelf.
Ik heb eerst spekblokjes gebakken, toen zomaar wat groenten erbij gedaan en daarna overgoten met een ei met creme fraiche mengsel. Natuurlijk allerlei kruiden waarvan ik nu al niet meer weet wat en als laatste een beetje strooikaas erover. Volgende keer doe ik die strooikaas niet. Paste er niet zo bij vond ik.

Ik ben niet zo'n keukenprinses dus dat was heel wat hoor, dat ik zomaar aan het bakken sla.
Nu de kaarsjes aan en een lekker glaasje wijn.


Ik wens jullie nog een hele fijne avond.
Sanny


dinsdag 21 januari 2014

zomaar wat plaatjes

Vandaag heerlijk een dagje vrij geweest.
Nadat ik vanmorgen door de regen naar de winkel was gefietst heb ik de middag, na natuurlijk nog wat kleine klusjes, heerlijk in mijn stoeltje doorgebracht.,
Het was triestig weer dus wat doe je dan: je doet de kaarsjes aan en pakt een tijdschrift en een kop koffie.
Natuurlijk kan ik het niet laten om dan toch weer wat te gaan schuiven en fotograferen.
De plaatjes wil ik jullie niet onthouden.
O ja, als ik het blog bekijk staan er altijd witte randen om mijn foto's. Kan iemand mij vertellen hoe ik dat kan uitschakelen?






Ik wens jullie nog een hele sfeervolle avond!
Groetjes,
Sanny


zondag 19 januari 2014

kalkverf

Gisteren een lekker klusdagje gehad.Manlief was druk met een dun laagje lak op het blad van de bar en de sitetable voor achter de bank te zetten en ik heb me uitgeleefd met de proefpotjes klakverf die ik al lang geleden bij Carte Colori bestelde.
Het blad van de bar ligt er inmiddels op maar omdat ie nog vastgezet moet worden hier nog geen foto's van. Wel van de eiken plank/sidetable voor achter de bank. Ik had dat bij het Hoogehuys in Kessenich gezien en was daar helemaal weg van. Nu moet ik nog de juiste decoratie vinden. Voorlopig staan er kaarsjes op en een standaardje dat we in Knossos (Kreta) kochten samen met een schepje van Hoffz.
Het plankje is maar 13 cm breed dus veel past er niet op. Het is dus nog even zoeken. En ik moet ook nog met de mening van manlief rekening houden. De krans die ik erop gezet had vond hij NIET mooi. Dus.... Die haalde ik er maar weer vanaf. hahaha. Het moet tenslotte naar ieders smaak zijn he.
detail van de sidetable


Hier staan de lampje op de plank die op de schouw staan.
Stond wel leuk maar de schouw werd zo kaal,
dus maar terug op de schouw gezet....
En ik dus aan het knutselen met de kalkverf. Ik had een lamp in de woonkamer gezet die een houten witte standaard had. Dat wilde ik niet meer dus hup, kalkverf erover. Een schemerlampje in de keuken op het aanrecht met een witte standaard, hup, kalkverf erover.
Meteen ook een krukje (ja, je raad het goed, was ook wit) in de kalkverf alsmede 2 dienbladen en 2 ballen.
Ik heb overal 2 lagen kalkverf van verschillende kleuren gezet.De kleuren zijn Colosseum en Taupe.
Over het schemerlampje in de keuken, de ballen en de dienbladen heb ik daarna koffiedrap gesmeerd.
Hierdoor kregen ze een mooi oud uiterlijk. Van de schemerlamp in kamer heb ik nog geen foto's. Daar moet eerst nog een andere kap voor gekocht worden.


VOOR EN NA
(eerst zilver, daarna kalkverf en tenslotte met koffiedrap)



Close up krukje keuken



En vandaag eens met mijn fototoestel in de weer geweest. Meestal ben ik daar te lui voor en gebruik ik mijn Iphone. Hier dus nog wat sfeerplaatjes gemaakt met mijn fototoestel.
Tafeltje van mijn overleden schoonmoeder
helemaal kaal geschuurd.



Spiegel  in de woonkamer



detail van de spiegel waarin de kleur beter uitkomt.
Is groen met bruine vegen.
De antieke eiken kast in de keuken




Jullie houden nog de foto's van de schemerlamp in de kamer en de keuken MET het eiken barblad tegoed.
Ik zal proberen voor en na foto's te plaatsen van de keuken. Ik houd er zelf altijd van om de veranderingen te zien vorderen.

Ik wens jullie allemaal nog een hele fijne zondagavond.
Groetjes,
Sanny

zaterdag 11 januari 2014

bloemetje

Zo, even zitten. Net mijn ramen aan de binnen en buitenzijde gewassen. Was een hele klus maar ik heb eer van mijn werk. Ik kan weer naar buiten kijken. Nu de handjes rust geven want daar heb ik nu wel last van.
Gisteren heb ik mezelf verwend met wat bolletjes en bloesemtakken.  Ik had op het blog van Eefie (What's in a day) zulke mooie bolletjes met mos gezien dat ik dat idee lekker gepikt hebt onder het mom van Beter goed gejat dan slecht verzonnen. Haha. Soms heb je even inspiratie nodig en dat is dus het fijne van bloggen. Ik doe er zoveel leuke ideeën op en wordt dan zelf ook weer creatief.
 
 
 

Donderdag een heftig gesprek op m'n werk gehad. Door mijn ziekte kan ik waarschijnlijk mijn huidige funktie niet uit blijven oefenen en zal er binnen de organisatie naar een passende andere funktie gezocht gaan worden. Dat viel even tegen en ging gepaard met verdriet. Nu moet ik leren loslaten en accepteren en toen ik thuis kwam was het wel iets gemakkelijker om afstand te nemen.
Daarom dus de bloemetjes.

En toen ik toch aan het fotograferen was heb ik ook meteen de Amarylis maar op de foto gezet die ik met mijn verjaardag in december had gekregen. Zelf ben ik totaal niet van rood dus de bloem staat ergens in een  hoekje op de vensterbank (weggooien vind ik dan weer zonde). Op de foto's ziet ie er best wel mooi uit vind ik zelf.

En toen kwam ik erachter dat ik jullie de spoorweglantaarn nog niet had laten zien. Deze lantaarn heeft mijn moeder ooit nog gekocht. Toen zij overleed heb ik 'm meegenomen.
De lantaarn heeft een binnenwerk waardoor er een groen en rood glaasje voor het kaarsje gedraaid kan worden door het handvat te verdraaien. Zo werden vroeger waarschijnlijk machinisten gewaarschuwd.
Het binnenwerkje waarin het potje voor de lampenolie met de pit zat heb ik eruit gehaald en nu brand ik er iedere avond een kaarsje in.

En ook heb ik jullie het klosje nog niet laten zien dat ik ergens bij ons in de schuur vond. Deze heeft aan oude stoelen gezeten als knop en die stoelen hebben we jaren geleden al opgestookt in onze kachel. Dat was voor de tijd dat ik die klosjes zo leuk vond. Maar blijkbaar is er ergens een klosje vanaf gebroken en die vond ik dus. Mooi in een schaaltje erbij gelegd. Vond t wel grappig staan en zeker vanwege het verhaal erbij.
En nu ga ik heerlijk genieten van mijn favoriete woontijdschrift dat ik gisteren gekocht heb (terwijl ik nog heel veel tijdschriften heb liggen om te lezen...).

Ik wens jullie allemaal nog een heel fijn en warm weekend! (Hier regent het inmiddels....)