woensdag 23 oktober 2013

het echte leven

Mijn herfstvakantie is helaas al weer voorbij. We zijn heerlijk een weekje op Kreta geweest. Het was er lekker warm (24-28 gr) en we zijn lekker uitgerust. Dat was ook wel nodig na mijn intensieve revalidatieprogramma. Helaas was dat niet met mijn werk te combineren, dus ik ben een flink aantal weken volledig in de ziektewet geweest.
Maandag ben ik weer begonnen met werken voor 50%. We zien wel of er nog meer uit te halen valt.
Het echte leven is weer begonnen!

In enkele blog-posts heb ik olijftoefjes voorbij zien komen. En ja, op Kreta groeien de olijfbomen in het wild. Dus, jullie begrijpen al, heb ik stiekem wat takjes van een olijfboom getrokken en zie hier, mijn eigen Griekse Olijftoefjes:
 
Ook hingen er flinke dadels aan de takken maar sommige olijfbomen hadden ook kleinere vruchtjes.
Ik heb dus ook maar van de gelegenheid gebruik gemaakt en ook wat trosjes van deze kleine vruchtjes geplukt. Deze vruchtjes zijn niet zo rond als die aan de dadeltak die ik bij ons in de winkel heb gekocht. Ik ben er dus niet zeker van dat het ook dadels zijn. Maar grappig is het wel. Ik wacht gewoon af of ze mooi  indrogen:
 
En gisteren tijdens het wandelen met de hondjes nog wat vlierbesjes geplukt. Staat ook altijd zo vrolijk.
 
En nu is het donker en somber. Ik heb al een paar kaarsjes aangestoken om het wat knusser te maken.
Ik kom nu toch wel echt in een herfst/winter stemming. Ik ga lekker boerenkoolstamp maken met rookworst :)
Nog een paar weekjes wachten en dan kunnen we de eerste kerstshows en kersthuizen weer gaan bezoeken. Ik heb er zin in....
 
Groetjes,
Sanny

 


zaterdag 5 oktober 2013

mandala en tegellijm

De afgelopen weken via mijn vriendin kennis gemaakt met mandala tekenen. Heerlijk intuitief iets ontwerpen om het daarna in te kleuren. Een heerlijke bezigheid.
Zie hier enkele  van mijn allereerste creaties:
keelchakra
 
wachtwoordkaart

wachtwoordkaart
 
En vanmiddag ben ik met tegellijm aan de slag gegaan. Het pak stond al enkele weken op me te wachten maar het kwam er steeds niet van. Gisteren heb ik een schaaltje gekocht en ook had ik nog een glazen fles staan. En op goed geluk ben ik vanmiddag gaan smeren. Ik zal er nog een tweede laagje overheen moeten zetten en dan misschien nog iets opschuren en bijwerken.
Het resultaat tot nu toe:

Gisteren tijdens het wandelen met de honden in het park wat takken gevonden met van die mooie mosjes erop. Die heb ik in de stenen melkkan gezet waar ik ook de artisjokken in heb gezet. Mooie combi zo samen. Ook even snel een paar kiekjes van gemaakt.
 

 

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend!
Liefs, Sanny

 
 

woensdag 2 oktober 2013

Dadeltak en herfsttafereeltjes

Vorige week zag ik op een woonblog dat ik volg een mooie foto van een hersttafereel. Prachtig, simpel. Dat ga ik ook doen, dacht ik toen.
Even een potje opgescharreld, dennenappeltjes erbij en voila, mijn herfsttafereeltje buiten op de tafel was klaar. Toen nog een mand met dennenappels op de grote tafel buiten neergezet en ook dat was een mooi gezicht.
En gisteren ging ik naar de bloemist. Daar kwam ik al vanaf begin september wekelijks om te kijken of er al dadeltakken waren. En zucht, jawel hoor, gisteren waren ze er eindelijk.
Ik heb een pracht exemplaar uitgezocht. Die ligt nu op een houten schaaltje te pronken in de woonkamer. Ik moet er nog een beter plekje voor uitkiezen of anders een grotere schaal. Maar ik ben er wel superblij mee!!
Binnenkort staat een bezoekje aan een winkel in het dorp op het programma om een schaal te kopen die ik met tegellijm kan gaan besmeren. Hier komt dan de dadeltak in te liggen.
En ook maar meteen weer iets gekocht voor op de kachel. Mooie zaden. Geen idee hoe ze heten, maar ik vond 't wel mooi staan.