zondag 26 mei 2013

Nieuw uiterlijk

Ik ben een beetje aan het experimenteren met het uiterlijk van mijn blog.
Ik was niet tevreden en probeer dat dus nu te herstellen. Vandaar dit nieuwe uiterlijk.
Het was de bedoeling om in de kop één of meerdere van mijn foto's te plaatsen zoals ik in andere blogs heb gezien. Dat vind ik wel mooi. Helaas is dat me tot nu toe nog niet gelukt. Er zal dus nog wel een keer een wijziging in het uiterlijk van deze blog gaan plaatsvinden.
Ik ga jullie verrassen.....

Lieve groetjes,
Sanny

Ps mijn oude televisiekastje is verkocht vanmiddag. Heerlijk!!! Weer ruimte in de woonkamer. Kunnen we gaan bedenken hoe we de eettafel gaan neerzetten :-)

zaterdag 25 mei 2013

Wisselvallig en emotioneel

Vandaag was een beetje een rare dag. Gisteren hebben we gehoord dat vandaag om 15.00u mijn schoonmoeder bediend zou worden. Oftewel de sacramenten der zieken zou ontvangen.
Omdat vanmorgen hier het zonnetje een beetje scheen, ben ik toch maar even naar buiten gegaan. Begon met de rode beuk een beetje snoeien en toen dat snel gebeurd was ben ik maar verder gegaan met de buxus. Eerst de vierkante vorm. Ook dat was snel gebeurd dus maar door met piramide-vorm. Daarna toch ook maar de cilinder en bolvormige buxus gesnoeid. En terwijl ik dit zo opschrijf merk ik dat ik verschillende vormen in mijn toch we kleine tuintje heb staan. Grappig.

 

  


 


 
En toen om 15.00u toch de realiteit van het bedienen. Alle kinderen, klein- en achterkleinkinderen waren aanwezig. Schoonmoeder had zelf gevraagd de ceremonie in haar eigen kamer op het hospice te mogen houden en zo geschiedde. Het was een mooie maar ook hele emotionele bijeenkomst zo aan de vooravond van haar naderende dood.
Daarna hebben we met z'n allen nog koffie gedronken en toen weer naar huis.
Omdat toen het zonnetje weer was gaan schijnen heb ik ook het beukenhaagje in de voortuin geknipt (jawel, alles met de hand). Ziet er allemaal weer mooi strak uit. En nu maar afwachten of ik voor mijn lichaam weer niet teveel heb gedaan. Heb trouwens al wel 2 dagen een andere dosering van mijn medicijnen voor 's nachts die wonderwel lijkt te werken. Ik heb nagenoeg geen pijn en kan redelijk goed doorslapen.
Nu lekker een wijntje en voor de buis.

Fijn weekend iedereen!

zondag 19 mei 2013

nestje spinnetjes én de beukenboog is rond!

Na wat noodzakelijke administratieve dingetjes heb ik vanmiddag heeeeeeeeerlijk in de tuin gezeten en even gewerkt. Het was 20 !! graden.
Heerlijk in een hempje en een korte broek even het "zomergevoel" ervaren.
En helaas kan ik moeilijk stilzitten dus al snel werd de snoeischaar en heggeschaar gepakt en heb ik de beukenboog in model gesnoeid. En eíndelijk komen de twee beukenjes elkaar bovenin de boog tegen en is de boog rond!!
Raar dat je daar zo blij van kunt worden he.
En vlak daarna ook even een andere beukenblok in model gesnoeid en toen kwam ik een nestje met kleine spinnejes tegen. Ieks! Maar wel mooi om te zien. Ik heb ze dan ook lekker laten zitten. Zolang ze maar in de tuin blijven!!


Gisteren trouwens ook nog een leuke glazen vaas gescoord bij de Action.
Ook nog een leuk dienblad gemaakt voor op de salontafel. Ik kan er weer een weekje tegen :)
Heerlijk weekend gehad. Morgen (tweede Pinksterdag) helaas werken. Maar 't gaat toch regenen dus ik kan daar wel vrede mee hebben.
Morgen ook onze trouwdag. Ben benieuwd wat m'n schat dit jaar weer bedacht heeft.....

Fijne Pinksterdagen nog voor iedereen!
 
 
 


vrijdag 17 mei 2013

Nieuw kastje

Na in enkele meubelzaken te hebben rondgeneusd en Marktplaats te hebben bekeken zijn we vandaag geslaagd voor een nieuw televisiekastje.
 
 


Het is een klein smal kastje geworden van onbehandeld teak.We zijn er heel blij mee. Maar nu komt het volgende (luxe) probleem: hoe ga ik al mijn rommel van dat grote tv- kastje in dit kleine kastje krijgen? Dat zal wel niet lukken dus ga ik morgen maar eens op m'n gemak dit kastje en een andere grote kast uitmesten om wat ruimte te creëeren.
Helaas heeft men via MP nog niet veel geboden op mijn oude grenen kastje.
Iemand hier nog geïnteresseerd????


zondag 12 mei 2013

Motorweekend

De afgelopen dagen (donderdag Hemelvaartsdag t/m vandaag zondag) zijn we heerlijk met onze motor-vriendenclub The Renegades naar Duitsland geweest.
We zijn wezen kamperen bij een camping in de Eifel, in Prüm.
Ondanks het koude weer hebben we reuze naar onze zin gehad.
We zijn met de motoren op de aanhanger daarheen gereden terwijl de vrienden erheen reden op de motor met de tentjes achterop.
'S avondspits heerlijk een groot kampvuur met verschillende borreltjes, biertjes en wijntjes en vooral een hoop slappe klets en veel lachen. Vrijdag een rit op de motor. Helaas vanwege m'n gezondheid halverwege met manlief en enkele anderen weer binnendoor terug naar de camping. Totaal toch nog 100 km bochten kunnen rijden in deze prachtige omgeving.
Daarna 's avondspits natuurlijk weer groot kampvuur en borrelen.
Op zaterdag zijn er enkelen wederom voor een rit van uiteindelijk 200 km gegaan.
Wij zijn door de heuvels van Prüm gaan wandelen en hebben een heerlijk taartje in het dorp gegeten.
daarna terug op de camping nog even een kort dutje en na het avondeten op de camping, hoe saai, wéér kamp uur en borrelen.
Vanmorgen na het ontbijt de tent weer ingepakt. De motoren hadden we de dag ervoor al op de aanhanger gezet dus dat hoefde niet meer.
Daarna zijn wij met de zut richting huis gereden terwijl de groep met z'n allen binnendoor naar huis zou rijden.
Het was een geweldig weekend. Helaas ook wel weer confronterend dat ik (niet meer) alles mee kan doen en veel moe ben.  Door de kou deden ook m'n handen pijn.
Ik ga de komende tijd bij het revalidatie centrum leren omgaan met m'n ziekte en deze vooral accepteren. Zodat ik de volgende keer niet meer chagrijnig ben als iets niet kan maar blij daim nog steeds erbij kan zijn en nog steeds een paar daagjes kan kamperen.
Volgende motorweekendje staat gepland voor begin juli. Ik heb er nu al zin in!

zaterdag 4 mei 2013

Nieuwe indeling woonkamer

Gisteren hebben we eindelijk de indeling van de woonkamer veranderd. Nadat we nieuwe eetkamerstoelen hadden aangeschaft was er nog maar weinig ruimte over. Tja, dat hadden ze in de winkel ook wel gezegd, maar wij waren eigenwijs en kochten dus toch die heerlijke relaxfauteuiltjes die je ook fijn kunt bijzetten in de zitten.
Enfin, wij dus gisteren de bank en de televisie met elkaar verwisseld. Ook de sfeerhaard kreeg een ander plekje. Maar toen het televisiekastje en de sfeerhaard naast elkaar stonden voelde het niet goed. Mijn man, slim, haalde tijdelijk het tv-kastje van zijn moeder. Dit kastje is een stuk kleiner. En ja hoor, dat was het probleem: onze tv-kast was dus gewoon te groot.
Deze dus maat meteen op Marktplaats gezet. En nu speuren naar een ander (kleiner) televisiekastje.
We gaan kijken voor een klein teak kastje. Onze missie voor de komende periode.
Nieuwe indeling is nog wel even wennen maar wel veel beter. Komt allemaal goed!