maandag 29 april 2013

Motor

Gisteren eindelijk, sinds september vorig jaar, weer een ritje op m'n motor gemaakt. Samen met mijn man zijn we s morgens vroeg al vertrokken.
In het begin nog even onwennig maar na wat op en neer zwieren had ik het weer te pakken.
Lekker terrasje gepikt en natuurlijk een lekker stukkie Limburgse vlaai bij de koffie om het eerste ritje te vieren.
Daarna weer via de mooiste binnendoor weggetjes terug richting huis. Die kaart met de mooiste binnendoorweggetjes voor op de navigatie had mijn man van mij gekregen met zijn verjaardag. Ik wist wel dat dat een goed kado was!! Hahaha.
Gelukkig viel de pijn in m'n lijf wel mee. Alleen veel last van m'n handen gehad.
Laat de zomer maar komen. Wij zijn er klaar voor.

vrijdag 26 april 2013

Wat een contrast!!!

Jeetje mina zeg. Wat een contrast is het weer vandaag met dat van gisteren.
Gisteren was het hier 26 !!! graden. Héérlijk in de tuin gewerkt. Hempje aan, kuitbroek en teenslippers. Eindelijk een zomer-gevoel. Heerlijk een hoop dorre bladeren van de haagbeuk weggeharkt in de borders. Deze laten hun oude blad nu massaal vallen. Binnen enkele dagen zal deze zijn mooie rode kleur gaan krijgen.
Na het wegharken heb ik nog rondom de vijvertjes oude bloemstengels afgeknipt en ook uít de vijvertjes heb ik veel blad gevist.
Helaas zitten er vanaf enkele weken geen visjes meer in. Mijn buurvrouw heeft een reiger op de schutting zien zitten. Die heeft waarschijnlijk alle visjes verorbert.
Ik heb een heeeerlijke middag gehad.
Helaas vandaag een schril contrast. Regen, donker en maar 11 graden. Niet zo gezellig weer dus.
Ik heb mn vrije ochtend toen maar bij de kapper doorgebracht en smiddags m'n manden was weggewerkt die gisteren heel bewust had laten staan. hahaha.
Ondertussen zitten we nu na de denken om de indeling van de woonkamer te veranderen. Televisie en bank omwisselen om meer ruimte te creëren rondom de eettafel. We denken nog even....
Hier even wat gezellige fotootjes van mijn zomerbloempjes. Het begin is gemaakt. Nu moet de zon zorgen dat het nog mooier en groter wordt zodat ook die leklijke filterbak bij de vijver bedekt gaat worden.zondag 21 april 2013

Even niet zo gezellig

Weinig te melden momenteel.  Nadat ik vandeweek lekker wat plantenbakken met zomerplantjes heb gezet kregen we vrijdag het slechte nieuws dat mijn schoonmoeder stervende is.
Het is moeilijk te weten dat we haar moeten gaan missen en met de laatste dagen bezig zijn.
Daarom was ons weekendje Renesse, dat we al gepland hadden, niet zo geworden als we gehoopt hadden. Toch wel fijn even over het strand gelopen en uitgewaaid.
Nu is de werkelijkheid er weer. We moeten afwachten.....

zondag 14 april 2013

20 graden!!

Gisteren even lekker in de tuin gewerkt. Ook de voortuin is nu bladvrij.
En ook de salontafel voor het terras is schoongeboend. Nu de stoelen en de eettafel nog.. Maar dat bewaar ik voor een andere keer.  Ik kan tenslotte niet meer alles in 1 keer achter elkaar, zoals ik eigenlijk wel zou willen.
Eigenlijk had ik voor vanmorgen  het plan om de motor weer n's van stal te halen.  Weer even voelen hoe het is.  Het zou tenslotte 20 graden worden. Maar omdat het bewolkt was en er een behoorlijke bries stond ben ik maar weer in de achtertuin aan de slag gegaan.
Ik heb weer wat blad uit een deel van de border gehaald en lichtjes geharkt. opgepast voor de plantjes met knoppen nog onder de grond. Wat knapt je tuin daar van op zeg! Vorige week al kalk en mest gestrooid omdat het toen af en toe regende.
Tuin is nu bijna aan kant op de borders rondom de vijvertjes na en natuurlijk de vijvertjes zelf.
Nu even lekker in m'n stoeltje in het zonnetje genieten want die zon is gelukkig doorgebroken en ik denk dat het toch wel 20 graden is.
Fijne zondag nog!


zaterdag 13 april 2013

Grrrrrrrrrrrrr

Ik ben nu aan het vechten met Blogger. Probeer een button te installeren zodat men mij kan volgen. En volgens mij kan ik die dus niet vinden!!!!!!!!!
Oké, dan maar iets anders proberen. Dan maar een tabblad aanmaken met foto's van mijn huisje. Dat lukte wel maar nu publiceert dat k%^&# programma sommige foto's weer dwars en dat krijg ik dan weer niet hersteld....
Ik denk dat ik de laptop maar in de hoek gooi en lekker in de tuin ga frutten. Ga mijn terras onkruidvrij maken, vegen en dan de tuinmeubels neerzetten. Moet misschien ook eerst het terras nog afschrobben omdat de eikenhouten salontafel die we zomers altijd buiten hebben staan, door de regen zijn loog of beits laat lekken op het terras. Dit geeft dan weer van die vieze bruine vlekken.
Daarna dan waarschijnlijk nog de houten tuinmeubels afschrobben....
Ik zie wel. Het zonnetje schijnt nog niet maar ik ga gewoon lekker beginnen. Zal toch niet alles afkrijgen wat ik in m'n hoofd heb.
Fijne dag allemaal!

donderdag 11 april 2013

Inspiratie

Vanmorgen weer zo'n heerlijk woonblog gelezen. 'T ging over kalkverf.
Nu hebben we dat zelf al buiten op een muurtje zitten en in de douche boven de tegeltjes, maar dat telt eigenlijk niet. Ik wil 't nu ook zo graag in mijn hele huis. Of krijtverf. Ik moet nog even uitvogelen wat ik het mooiste vind. Ik heb het beiden nog niet in "het echt" gezien dus kan nog niet echt een keuze maken.
Daarna zal ik mijn mannetje eens lief moeten aankijken, want zelf doen gaat helaas op dit moment niet. Maar híj heeft 't weer druk met z'n studie..... Zal dus nog wel een poosje gaan duren. Ach, wie weet, kunnen we plannen maken voor een keer in een schoolvakantie???
Eerst maar eens de zomer. Lekker naar buiten. Ik kan niet wachten...

 Voorbeeld Kalkverf
Voorbeeld Krijtverf
 
 

dinsdag 9 april 2013

Regen en somber

Vandaag regent het. Het is somber en dat komt ook wel overeen met hoe ik me voel.
Ik heb door de pijn van mijn fibromyalgie heel slecht geslapen vannacht..
Gelukkig kan ik nu mijn zinnen een beetje verzetten om dit blog op te zetten en mooi te maken.
Omdat ik graag in huis aan het veranderen ben maak ik daar natuurlijk ook foto's van.
Dus ook met Kerstmis wordt het huis in stijl aangekleed en hier worden dan ook vanzelfsprekend foto's van gemaakt.
Ik heb al verschillende tab's aangemaakt naar foto-albums zodat ik ook de foto's kan laten zien die gemaakt heb. Wordt ik toch een beetje blij van.

maandag 8 april 2013

Wordt het nu eindelijk lente?

Ik kan niet wachten.... Wordt het nu toch eindelijk lente?
Gisteren heerlijk in het bos gewandeld.
Ik moet ook nog ontzettend veel in de tuin doen en heb al weer wat verander-plannetjes bedacht.
Ook moet mijn motor nodig gepoetst worden en natuurlijk hoop ik het eerste ritje ook snel te kunnen maken. Helaas voor deze week nog regen voorspelt.
We wachten dus nog maar af....

Groetjes,
Sanny

De zon schijnt!

Ja, ook ik heb een blog aangemaakt. Waarom? Geen flauw idee.
Ik volg momenteel een aantal blogs: vrienden op wereldreis, mensen die ik ken, en onbekenden met woonblogs. Aangezien ik graag met de computer knutsel én foto's maak dacht ik: waarom ik geen blog.
Heb ik iets te vertellen dan?  Ehhhhhhh, nou eigenlijk niet.
Ik wroet graag in de tuin en vind 't leuk om wat in huis te klussen en veranderen.
Ook maak ik graag foto's van "van alles en nog wat". Gewoon zonder fotocursus met m'n digitale fototoestelletje.
Verder rijdt ik graag op m'n motor en hou ik van vakantie en weekendjes weg.
Vandaag scheen het zonnetje weer zo lekker. Ik heb zin in de lente en de zomer!
We gaan zien of ik wat te vertellen heb....

Groetjes,
Sanny